‘Bolletje & Wolletje op kraamvisite’

Maandag, 5 april, 2021

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Perfecte Buren

Wat een verwennerij toen dit leuke kinderboekje bij ons op de deurmat viel. Er zaten ook extraatjes in de enveloppe waar Britt meteen fan van was. De boekenlegger wordt trouw gebruikt in dit boekje, en de ansichtkaartjes die erbij zitten gaan wij zeker in de toekomst verzenden. Zo lief! Op een van de kaartjes stond een persoonlijke berichtje voor Britt en mij, altijd erg fijn om te mogen ontvangen.

We vinden de cover mooi. Hij laat twee muisjes zien waarvan we meteen denken dat het Bolletje en Wolletje zijn. In dit avontuur gaan ze op kraamvisite zoals de titel zegt en wat is het dan leuk om een beschuit met muisjes te zien.

Voorin het boekje staat een notitiebladzijde waar je kunt invullen aan wie je het boekje cadeau doet, wanneer deze baby geboren is en wie het weggeeft. Erg leuk dus om ook tijdens een kraamperiode aan iemand te overhandigen.

De muisjes worden beiden voorgesteld. Erg leuk gedaan door de schrijfster met de blauwe en roze muisjes. Sowieso vinden wij de illustraties perfect passen bij dit verhaal. We gaan samen met de muizen op avontuur, ze zoeken een nieuw huisje. Bij verschillende mensen gaan ze aan de deur, maar er is geen plaats voor ze. Wel laten ze zien dat ze respect hebben voor anderen en netjes zijn opgevoed. Het verhaal wordt op rijm aan ons voorgedragen. Erg leuk. Maar ook voor Britt maakt dat het lezen makkelijk. De illustraties zijn in mooie kleuren ingevuld. Het heeft een zachte uitstraling.

Wordt Vervolgd

We hebben enorm genoten van dit prentenboek vol met mooie illustraties en het verhaal op rijm. Ondanks dat het een kort verhaal is wordt er veel verteld, waardoor het een volwaardig verhaal is. En zeker een leuk cadeautje om te geven aan ouders van een pasgeboren baby. Wij geven dit boek dan ook 5 sterren.

Ramona

Eerder verschenen op Perfecte Buren.