Bosdieren

Zaterdag, 26 oktober, 2019

Geschreven door: Marion Billet
Artikel door: Katelijne van Alem

5 stofjes om aan te raken

De auteur en illustrator

[Recensie] Marion Billet is geboren in 1982 in Frankrijk.  Ze studeerde grafisch ontwerp voor kinderboeken in Lyon. In Parijs begon haar carrière als illustratrice. Inmiddels werkt ze als freelance illustratrice voor advertenties, designs voor babykleding- en meubilair  en natuurlijk voor kinderboeken. Haar hobby is dansen.

Verhaal

Jonge kinderen verkennen de wereld met hun zintuigen. In dit bijzondere boekje kunnen ze dieren niet allen zien en horen, maar ook voelen!
Een boekje dat de zintuigen van het kind volop aanspreekt.
Voor peuters vanaf 12 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Trouw

Bos

Extra leuk is het om na het lezen en spelen met dit boekje naar het bos te gaan! Misschien kom je wel één van de dieren uit het boek tegen! En anders is het leuk om naar andere dingetjes in het bos op zoek te gaan, die je ook in het boekje tegenkomt. Zoals bladeren, paddenstoelen en eikels.

Serie

Van Marion Billet verscheen al een hele serie geluidenboekjes, ze zijn allemaal ontzettend leuk! En met zeer afwisselende thema’s. Zo heb je bijvoorbeeld De muziek van Mozart, De jungle en Dierencarnaval.

Vormgeving

Een mooi stevig kartonnen boek. De geluiden zijn geweldig, mijn dochter geniet ervan en pakt dit boek er steeds bij. Door de stofjes wordt het een extra fijn boek, deze nodigen uit tot voelen en om lekker te kunnen spelen met het boek. Alle zintuigen komen in het boekje aan bod, waardoor het erg goed in de beleving van een dreumes en peuter past. De kleuren zijn mooi herfstig, past perfect in dit seizoen. Een echte aanrader!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles