'Complex'

Donderdag, 9 juni, 2016

Geschreven door: Marelle Boersma
Artikel door: Perfecte Buren

Het verhaal speelt zich af in twee verschillende plaatsten. Het ene gedeelte gaat over een vrouw die, tijdens haar uurtje joggen, aangereden wordt en zeker weet dat er een man achter het stuur zat en geen vrouw zoals de agent tegen haar zegt. ‘U bent een beetje in de war, mevrouw.’

Ook Fenna heeft een belangrijke rol in dit gedeelte. Zij is journaliste en heeft een lieve vriendin Marjet. Maar Marjet is niet blij met haar gezicht en dan vooral haar neus. Ze wil hier al jaren iets aan laten doen maar heeft er het geld niet voor.

Het andere gedeelte gaat ook over een aanrijding van een van de hoofdrolspelers Ben in India. Hij is daar foto’s aan het verzamelen voor een boek over de Indiase bevolking. Als na die aanrijding met de riksja, waarin Ben zit, de zwaargewonde bestuurder door een man met een duidelijk Nederlands accent wordt meegenomen is Ben benieuwd naar de beweegredenen van deze Mister Doctor zoals hij door de plaatselijke bevolking wordt genoemd.

Fenna krijgt een mail van Ben dat er in India een Nederlandse weldoener bezig is in een ziekenhuis en hij wil dat samen met zijn goede vriendin Fenna onderzoeken. Fenna probeert haar chef ervan te overtuigen dat ze haar voor een artikel in Ogen-blik, het blad waar ze voor schrijft, een paar dagen naar India moeten sturen. Maar voordat Fenna gaat heeft ze nog een afspraak met Marjet bij een plastisch chirurg.

Wordt Vervolgd

Wat hebben al deze mensen met elkaar te maken en hoe speelt de weldoener ook een rol in het traject dat Marjet ingaat om van een lelijk eendje een mooie zwaan te worden?

Dit is weer een bijzonder boek van Marelle Boersma. De meeste van haar boeken gaan over actuele misstanden in de maatschappij. Zij verwerkt dit probleem van cosmetische chirurgie en hoe ver je daarmee moet gaan uitgebreid in dit boek. De titel Complex is op vele momenten toepasbaar. Alleen al het hele verhaal is best complex maar de schrijfster weet er weer een goed lopend spannend verhaal van te maken.

Het leest lekker vlot in korte hoofdstukken met soms een extra apart stukje in een hoofdstuk verdeeld met drie sterretjes. Er is gedegen onderzoek gedaan naar de verschillende manieren van plastische chirurgie en ook het gedeelte waar Ben gaat duiken is goed en meeslepend verteld.

Ik raad eigenlijk alle boeken van Marelle Boersma wel aan omdat zij hoopt met haar boeken discussies uit te lokken bij de betrokkenen. Een van haar bestsellers Vals Alarm is een goed voorbeeld hiervan. Ik geef dit boek 4 dikke sterren.

Marjolein

Eerder verschenen op Perfecte Buren.