Costa Brava

Zaterdag, 10 augustus, 2019

Geschreven door: Linda van Rijn
Artikel door: Denise de Groot

Waar een misstap toe kan leiden…

Costa Brava is een heerlijk boek om te lezen, zoals de naam al doet vermoeden, op een strand of aan het zwembad.

[Recensie] Het boek Costa Brava gaat snel van start wanneer Irene van Hout erachter komt dat haar man Jacco haar bedrogen heeft met een ander. Na wat twijfels besluit Irene toch door te pakken en samen met hun twee kinderen op jaarlijkse campingvakantie te gaan aan de Costa Brava. Geleidelijk aan komt Irene door de Spaanse zon een beetje tot ontspanning.

Vlotte schrijfstijl

Costa Brava is niet het eerste boek dat ik van de schrijfster Linda van Rijn lees, maar ook zeker niet de laatste. Linda van Rijn heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor haar boeken zeer toegankelijk zijn. Een kenmerk dat veel thrillers niet hebben.

De vakantie begint gemoedelijk. Het gezin vermaakt zich op de camping waar veel Nederlanders zich bevinden en waar Nikki en Stef, de kinderen van het echtpaar, zich snel vermaken met wat vriendjes.

Foodlog

De sfeer wordt wat onaangenamer na de ontmoeting tussen Irene en de charmante man Bob, de oom van een vriendinnetje van Nikki. Jacco gedraagt zich alsof er niets gebeurd is, wat Irene nogal vervelend vindt. Hierdoor zijn de toenaderingen van Bob een stuk aantrekkelijker. Gelukkig realiseert Irene zich dat zij haar huwelijk juist wilde redden, maar is ze wel op tijd om te stoppen?

Geen ingewikkelde puzzel

Al vanaf het begin van de vakantie kun je als lezer wel raden waar het verhaal zo ongeveer heen gaat. Costa Brava leest snel weg, maar het is geen ingewikkelde puzzel naar de slechterik. In het boek staat Costa Brava beschreven als literaire thriller, maar ik vind het eerder een spannende roman die je graag mee wil nemen voor de vakantie.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur:

Playa Blanca

Strandslag Texel

Zandvoort aan Zee

Bloedkoraal

Ibiza Club