Curry's

Zaterdag, 13 juni, 2020

Geschreven door: Machteld Smid
Artikel door: Marlene Bijlsma

Comfortfood op zijn best

[Recensie] Als je hebt meegedaan met de nationale week zonder vlees dan zul je het misschien ook gemerkt hebben. Een AGVtje (aardappelen, groente, vlees) is lastiger om ‘vega te maken’ dan gerechten uit de Aziatische keuken.
Wat dacht je bijvoorbeeld van curry’s? In landen als Thailand, India en Indonesië staat dat bijna dagelijks op tafel. Van simpel en snel tot uitgebreid. Net zo makkelijk met vlees of vis als vegetarisch. Of beter gezegd net zo smakelijk.

In het boekje Curry’s vind je dertig lekkere curry recepten die geen van allen moeilijk te bereiden zijn. Je hebt er wel wat kruiden voor nodig maar dat kun je natuurlijk langzaam opbouwen. Je hoeft echt niet direct de toko leeg te kopen. Met verse gember, knoflook, rode peper, koriander en garam masala kom je al een heel eind. Er zijn ook recepten die gebruik maken van kant-en-klare curry pasta’s. Die zijn tegenwoordig best goed (Patak, Fair Trade Original). En de pittigheid kun je ook zelf opbouwen.

Naast de curry recepten, die zijn onderverdeeld in vega, met vlees en met vis, krijg je suggesties voor bijgerechten zoals een komkommerraïta of een mangochutney. Rijst en dahl (linzenpuree), net als een recept voor zelfgemaakte naan, ontbreken evenmin. Een paar salade ideeën maken het boekje af.

Voor nog geen €10 heb je als beginner een leuk boekje aan Curry’s om de standaard AGV eens af te wisselen.

Heaven

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl

Boeken van deze Auteur:

Bowls - Buddha, Poké, Sushi, Fajita en andere foodbowls

Curry's

Auteur:
Machteld Smid
Categorie(ën):
Kookboeken

Curry's