Dansen op de Piazza Navona

Zaterdag, 7 augustus, 2021

Geschreven door: Kate Eberlen
Artikel door: Hanneke Arts-Honselaar

In haar bijzijn lijkt het of zijn hersenen harder moeten werken

[Recensie] Dansen op de Piazza Navona bestaat uit drie delen en vertelt afwisselend het verhaal van Alf en van Letty. Het eerste deel speelt zich af in april 2018. Het tweede deel speelt twintig maanden eerder en het derde deel speelt in mei 2018.

In het eerste deel leren Letty (uit Londen, ze studeert in Oxford) en Alf (uit Blackpool) elkaar kennen tijdens een cursus Italiaans. Beiden zijn vreemdeling in Rome. In de lawaaierige en bruisende stad vinden beide vriendschap bij elkaar en ontdekken ze al snel dat ze dezelfde passie delen: dans.

Samen ondernemen ze iedere middag iets om Rome beter te leren kennen. Alf ontdekt dat de oma van Letty uit Italië komen, maar in de jaren dertig als heel klein meisje al met haar ouders naar Engeland is vertrokken.

Letty ontdekt dat de vader van Alf al voor zijn geboorte door een motorongeluk om het leven is gekomen en dat Alf vooral door zijn oma en moeder is opgevoed, die een dansschool hebben, waar het dansen Alf al als kind in het bloed zat. Langzaam groeien ze dichter naar elkaar toe, zeker wanneer ze eenmaal met elkaar gaan dansen. Maar dan gaan hun beider geheimen hen parten spelen.

Wordt Vervolgd

Het tweede deel gaat terug naar het verleden van Letty en Alf en beschrijft de gebeurtenissen die geleid hebben tot de geheimen die beiden nu voor elkaar hebben. Deze geheimen worden in het derde deel langzaam ontrafeld. Is het voldoende om Alf en Letty weer bij elkaar te brengen?

Dansen op de Piazza Navona is een feelgood-roman waarin ook thema’s als homoseksualiteit, eetstoornis, seksueel geweld, verkrachting, daten via het internet en SOA ter sprake worden gebracht.  Naast een leuk verhaal gaat het aan de hand van de hoofdpersonen in op thema’s die vooral voor jonge mensen belangrijk zijn.

De auteur

Kate Eberlen groeide op in een kleine plaats buiten Londen. Toen ze op haar achttiende bij een familie in Florence werkte, werd ze verliefd op Italië. Na de universiteit en verscheidene banen in retail en kunst, verhuisde Kate met haar man naar Sicilië, waar ze nu Engels doceert. Kate Eberlen veroverde de wereld met Miss You, dat werd onthaald als de nieuwe One Day. De rechten werden in meer dan 22 landen verkocht. [Informatie van de uitgever.]

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles