De fantastische familie Zapato

Zaterdag, 11 juli, 2020

Geschreven door: Julie Brouant
Artikel door: Katelijne van Alem

 “steeds raak ik verstrikt in dat lint – nu alweer!”

De auteur en illustrator

[Recensie] Julie Brouant is auteur, illustrator en keramist. Ze woont in Parijs en is afgestudeerd aan de la Hear in Straatsburg.

Verhaal

Dit is niet zomaar een boek, dit is een magisch boek.
Beweeg het folie langzaam van links naar rechts over de pagina’s en laat de circustrucs tot leven komen. Een gegarandeerd spektakel!

Bergen

Circus

Ben jij weleens in het circus geweest? Wat vond je van alle trucjes? En misschien kun jij sommige trucjes ook wel uitproberen, probeer ze maar eens na te doen!

Magie

Door het magische folie komt er in dit boek van alles tot leven. Heb jij weleens magie gemaakt? Of ken je trucjes? Je zou een leuk toverdoosje kunnen komen of je eigen trucjes kunnen maken! Dit boek stimuleert de fantasie, sluit ontzettend goed aan op de belevingswereld van kinderen.

Vormgeving

Een mooi en stevig groot boek. Op iedere dubbele pagina kun je met het magische folie de pagina’s tot leven laten komen, je ziet allerlei bewegingen langskomen die door het magische folie geactiveerd worden. Een geweldige animatietechniek. Dit maakt het een gezellig, informatief boek. De teksten zijn eenvoudig en prettig om voor te lezen. De achterliggende boodschap die om het meisje in de familie draait dat denkt dat ze niks kan in de circusfamilie, wordt mooi verwoord. Ook voor haar is er een prachtige plek in het circus.

Alle illustraties in dit boek zijn in het geel, oranje en zwart, typische kleuren voor het circus. Dit geeft een mooi effect aan het boek!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles