De genesissleutel

Zaterdag, 14 november, 2020

Geschreven door: Jeroen Windmeijer
Artikel door: Patrice van Trigt

Bijna ga je geloven in inheemse Peruaanse religie

[Recensie] Deze thriller is het tweede boek van een trilogie die zich afspeelt in Latijns-Amerika. Jeroen Windmeijer is bekend geworden met zijn Leidse trilogie, die inmiddels ook internationaal graag gelezen wordt. Want waar Jeroen onmiskenbaar goed in is, is het schrijven van intrigerende thrillers over geschiedenis en religie: de zogenaamde reli-thrillers. Door zijn achtergrond in culturele antropologie, onderwijs en een passie voor reizen beschikt hij over een schatkist aan kennis die hij op intelligente wijze weet te verwerken in fascinerende verhalen.

In De Genesissleutel bevinden toeristengids Angel en zijn collega Luz zich in Peru. Tijdens een vliegtocht boven de woestijn ontdekken ze een bijna uitgedroogde man die wartaal uitslaat. Ze brengen hem naar het ziekenhuis, maar de volgende dag is hij alweer vertrokken. Het enige aanknopingspunt is een boekje met aantekeningen dat hij verloren is. Vanaf dat moment raken Angel en Luz betrokken bij een zaak die groter en gevaarlijker is dan ze ooit hadden kunnen denken. Wat volgt is een spannende en gruwelijke zoektocht naar de geheimen die de Peruaanse woestijn al eeuwen verborgen heeft weten te houden.

Hoewel er onmiskenbaar een succesformule ten grondslag ligt aan alle boeken die Jeroen Windmeijer, blijven de onderwerpen fris en afwisselend. Steeds opnieuw word je overdonderd met informatie waar je over na gaat denken. De Bijbel blijft een onuitputtelijke informatie-, inspiratie- en interpretatiebron. Maar ook inheemse godsdiensten en theorieën die in eerste instantie ongeloofwaardig overkomen, dragen hun steentje bij. De Genesissleutel is spannend, verrassend en wederom weer goed voor een aantal heerlijke leesuren.

Yoga Magazine

Eerder verschenen op Perfecte Buren