De kleine theetuin in de duinen

Zaterdag, 30 oktober, 2021

Geschreven door: Anne West
Artikel door: Demi Stein

Zomers, feelgood en thee

[Recensie] Rosa en Fleur zijn nichtjes van elkaar en groeiden samen op in de kleine bakkerij met theetuin van hun grootouders op het mooie Texel. Inmiddels zijn Rosa en Fleur volwassen en hebben ze samen, op het vaste land, een aantal bakkerij zaken geopend. Echter staat dit aan de rand van de afgrond aangezien de relatie tussen Rosa en Fleur niet meer zo sterk is als het ooit is geweest.

Op een gegeven moment worden Rosa en Fleur gedwongen om weer samen te gaan werken, op de plek waar hun sterke vriendschap ooit gestart is. Zal dit dan het moment worden waarbij de nichtjes weer naar elkaar toe gaan groeien?

Anne West was nog maar zes jaar oud toen ze begon te schrijven. Al snel wist ze dat ze hier meer mee wilde gaan doen. Met “De aardmagiër won ze de Debuutprijs van de Jonge Jury 2006.

Mijn verwachtingen bij De kleine theetuin in de duinen waren dat het een typische feelgood zou zijn. Sfeervol, humorvol, hartverwarmend, de nodige drama en stiekem toch ook wat voorspelbaar. Precies dat wat nodig is in een feelgood. Gelukkig kwamen deze verwachtingen uit.

Kookboeken Nieuws

De schrijfstijl van Anne West is heerlijk en leest gemakkelijk weg. De karakters maken het verhaal heerlijk levendig en met opa de brompot erin komt er ook zeker de nodige humor naar voren. De familie drama komt goed naar voren en maakt het verhaal lekker sappig. De perfecte ingrediënten voor een feelgood. Daarnaast is het uiteraard ook hartverwarmend en heeft het einde er zeker voor gezorgd dat ik uit kijk naar de volgende delen.

De sfeer in dit boek is ook heerlijk zomers en hartverwarmend. Ik kan mij perfect inbeelden hoe de theetuin eruit ziet en alle gesprekjes over gebak maken dat je graag een stukje cake bij je kop thee wilt hebben tijdens het lezen. Dit boek is zeker een aanrader voor de mensen die graag feelgood lezen.

Eerder verschenen op Meer Boeken Blog