De leerling-toveraar

Zaterdag, 14 augustus, 2021

Geschreven door: Audrey Alwett, Stan Manoukian
Artikel door: Joost van Gelder

Een magisch avontuur over een leerling-toveraar

[Recensie] Een boek voor kinderen vanaf 10 jaar die houden van magie en avontuur. De magische wereld van Charlie: De leerling-toveRaar is een leuk, spannend en magisch avontuur over een doodgewone tienerjongen die er na de verdwijning van zijn grootmoeder achter komt dat hij beschikt over toverkrachten.

Wat volgt is een avontuur waarin Charlie kennismaakt met de wereld van tovenarij, magie waarin een duidelijke missie voor hem is weggelegd: ervoor zorgen dat zijn grootmoeder haar herinneringen weer terug krijgt.

Audrey Alwett is de schrijfster van het boek. Alwett heeft een master in Franse literatuur en is hoofdredacteur bij een uitgeverij. Op haar eigen Franse website heeft Alwett een plattegrond waar het verhaal zich afspeelt, maar deze is niet opgenomen in het boek. Een gemiste kans naar mijn mening.

Het boek bevat geen illustraties, maar Audrey Alwett slaagt er in om de volledige fantasie over te laten aan de lezer door het rijke taalgebruik en de duidelijke verhaallijnen.  

Wordt Vervolgd

Het boek wordt door de uitgeverij en recensenten uit Frankrijk vergeleken met Harry Potter. Er zijn in het boek inderdaad overeenkomsten terug te vinden, maar de magische wereld van Charlie is naar mijn mening niet de opvolger van Harry Potter. Het is een leuk en spannend kinderboek vol magie, maar daar houdt het ook bij op.

De magische wereld van Charlie: de leerling-toveRaar is het eerste deel van een nieuwe boekenserie. Deel 2 is in februari 2021 in Frankrijk uitgekomen en zal hoogstwaarschijnlijk ook in Nederland worden uitgegeven.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles