De lente van kleine beer

Zaterdag, 18 april, 2020

Geschreven door: Elli Woollard
Briony May Smith
Artikel door: Denise de Groot

De lente komt eraan!

[Recensie] De lente is persoonlijk één van mijn favoriete seizoenen. Ik vind het geweldig om te zien hoe alles weer tot bloei komt en dat de stad en de natuur weer beginnen te leven.

Er zijn veel boeken over Kleine Beer geschreven, maar dit boek gaat over een andere Kleine Beer.

Kleine Beer wordt wakker uit zijn winterslaap en gaat samen met zijn nieuwe vriend, een steen, op pad. Er is iets aan de hand. Alle dieren zijn blij en druk bezig, want de lente komt eraan. Kleine Beer weet niet wat de lente is, maar wil maar wat graag mee doen met de andere dieren.

Tijdens het lezen leer je hoe verschillende dieren de lente beginnen. Iedereen doet het op zijn eigen manier en Kleine Beer probeert met iedereen mee te doen, maar geen enkele manier past bij hem. Zo blijft Kleine Beer alleen met zijn vriend, de steen.

Archeologie Magazine

Elli Woollard heeft heel wat mooie prentenboeken op haar naam staan. Naast boeken schrijft ze ook gedichten. Dat Elli gedichten schrijft is te merken want ook De lente van Kleine Beer is op rijm geschreven. Dit zorgt er voor dat het boek vlot prettig leest. 

Het boek wordt ondersteund door de illustraties van Briony May Smith. De illustraties passen bij dit boek omdat ze kleurrijk zijn, net zoals de lente. Briony is een Britse illustrator en heeft al verschillende prijzen gewonnen.

De Kleine Beer heeft op het einde ook een mooie boodschap, waardoor ik het boek in mijn hart sluit. Ik vind het wel een gemiste kans dat er niet wat meer informatie in staat over de lente, omdat ik denk dat het heel makkelijk en speels verwerkt had kunnen worden.

Voor het eerst gepubliceerd op de Leesclub van Alles