De mooiste bedtijdverhalen

Zaterdag, 27 juni, 2020

Geschreven door: Georgie Adams
Brol Magda
Artikel door: Katelijne van Alem

“Twintig schelpen, groot en klein.
Negentien vlaggetjes aan een lijn ”

De auteur

[Recensie]  Georgie Adams is de succesvolle auteur van meer dan 70 prentenboeken, geschenkboeken en eerste lezersboekjes. Ze woont in Cornwall.

De illustrator

Boekenkrant

Magda Brol is geboren in Wroctaw in Polem. Na de geboorte van haar twee dochters is Magda professioneel illustratrice geworden. Magda woont met haar gezin in Londen.

Verhaal

Zoek een knus hoekje op, sla dit boek open en ga samen op avontuur. Ontdek een schat aan verhalen over piraten die popliedjes schrijven, een kat met een kriebelende neus, eenzame reuzen, snoepende draken en dinosaurussen die wel van een feestje houden…

Je kunt kiezen uit zowel korte, middellange als lange verhalen, afhankelijk van waar je op dat moment tijd voor hebt. Of lees samen een grappig gedichtje. De kleurrijke illustraties zorgen ervoor dat de originele fantasiewereld echt tot leven komt. Perfect om (voor) te lezen voor het slapengaan of gewoon, als je er zin in hebt!

Bedtijd

Lees jij ook een verhaal voordat je gaat slapen? Of leest mama of papa of iemand anders jou een verhaaltje voor? Misschien kun je in dit boek ook hele mooie verhalen vinden om in bed te lezen!

Fantasie

Een geweldig boek met verhaaltjes en gedichten in allerlei genres. De fantasie van ieder kind zal geprikkeld worden. Zo lees je bijvoorbeeld over een schat die aan het einde van de regenboog kan liggen, over wat er allemaal te zien is op het strand bij de zee, over hoe je een duikboot moet bouwen en dat dino’s echt wel kunnen dansen!

Vormgeving

Een heel tof boek! In de inleiding worden de moderne papa’s en mama’s aangesproken die het soms lastig kunnen vinden een goed moment te vinden om voor te lezen. De verhaaltjes en gedichten in dit boek zij opgedeeld in korte, middellange en langere verhalen om uit te kiezen! Omdat het ontzettend belangrijk is heerlijk samen verhalen te lezen. De verhalen spelen zich af in verschillende verhaaltjeslanden: toverbos, achter de regenboog, aan zee en in het heksendal. De schutbladen zijn erg mooi geïllustreerd, in een plattegrond is te zien waar alles ligt. Op het laatst worden alle verhalen weer opgehangen in de Verhaaltjesboom.

De dubbele pagina met een groot deel van de personages uit de verhalen die je aanspreken met tekstballonnetjes is ook heel erg leuk om te bekijken met je kind(eren). Een aanrader dit boek. De illustraties zijn stoer en gedetailleerd, zeer afwisselend ook, het zal vele kinderen aanspreken!

Kooltje de Kat, Droppie de Dinosaurus en Bobo de Beer spreken het kind aan in het boek en loodsen je door alle verhaaltjes, heel erg leuk!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles