De mooiste netwerkwandelingen Sallandse Heuvelrug & IJsselvallei

Zaterdag, 5 juni, 2021

Geschreven door: Menno Faber, Ad Snelderwaard, Noes Lautier
Artikel door: Evert van der Veen

Dichterbij in eigen land

[Recensie] In de serie Netwerkwandelingen is een nieuw deeltje verschenen dat de lezer de weg wijst in het mooie landschap van de Sallandse Heuvelrug en de IJsselvallei. Eerder verschenen deeltjes in deze reeks als bijvoorbeeld Hart van Brabant, Twente, Utrechtse Veenweiden en Zuid-Hollands Rivierenland.

Dit boekje brengt de lezer / wandelaar naar het oosten van ons land en reikt 15 wandelingen aan, variërend in lengte van 9 tot 16 kilometer. Het percentage onverharde weg wordt steeds aangegeven en afhankelijk van de route is dat 50 tot 100%. De wandelingen verlopen via het landelijke systeem van knooppunten voor wandelaars.

Het boekje Sallandse Heuvelrug & IJsselvallei bevat foto’s van bezienswaardigheden die de wandelaar tegenkomt maar er zijn ook historische illustraties en topografische kaartjes.

Voorafgaand aan de 15 wandelingen is er uitleg over de werkwijze in het boekje waarbij ook naar een website, GPS track en horeca onderweg wordt verwezen. Het systeem van de wandeling vergt misschien even aandacht om alle gebruikte termen te begrijpen en te onthouden maar voor wie het weet, werken de afkortingen en termen dan ook goed.

Geschiedenis Magazine

De algehele streek wordt ingeleid met leerzame informatie. Veel van de 15 wandelingen zijn in de IJsselvallei. Bij iedere wandeling worden het landschap en de cultuur geïntroduceerd.

De algehele opzet is helder in een prettige lay-out en het handzame boekje is onderweg gemakkelijk mee te nemen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles