De mooiste vis van de zee en zijn vrienden

Zaterdag, 1 oktober, 2022

Geschreven door: Marcus Pfister
Artikel door: Katelijne van Alem

“elke dag zwemmen de glinstervissen hetzelfde rondje door de zee”

[Recensie] Vijf geweldige avonturen van de mooiste vis van de zee, nieuw gebundeld om de 30e verjaardag van deze mooiste vis van de zee, Regenboog, te vieren. De volgende verhalen staan in deze bundel:

– De mooiste vis van de zee
– De mooiste vis van de zee sluit vrede
– De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub
– De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen
– De mooiste vis van de zee leert verliezen

In deze verhalen beleef je allerlei avonturen, en kom je erachter dat het fijn is vrienden te hebben, samen te kunnen spelen. En dat je soms samen ruzie hebt en het weer bij kunt leggen, iets samen delen heel fijn kan zijn en dat je soms een spelletje kunt verliezen. Regenboog komt in allerlei situaties, waar wij dagelijks ook in terecht kunnen komen. Kinderen lezen hoe Regenboog hiermee omgaat, waar ze zelf ook weer van kunnen leren en ervaren!

Activiteiten
Naast alle prachtig gebundelde verhalen, staan er achterin De mooiste vis van de zee en zijn vrienden een aantal activiteiten: recepten om te maken, knutselideeën en spelletjes. Extra leuk om samen uit te proberen wanneer je de verhalen hebt gelezen!

Door het (voor)lezen te combineren met een activiteit, heb je al snel een paar uur vermaak met je kind(eren). Misschien komen jullie samen op nog meer avonturen en activiteiten. Wie weet schrijf en teken je nog wel een verhaal over de mooiste vis of spelen jullie het verhaal na in een toneelspel!

Marcus Pfister
Deze kundige auteur en illustrator is geboren in Bern en studeerde aan de kunstacademie. Ook heeft hij nog een opleiding tot grafisch ontwerper gedaan. Het eerste verhaal van ‘De mooiste vis van de zee’ is uitgebracht in 1992, Pfister had zijn eerste prentenboek al uitgebracht in 1986.

Inmiddels heeft hij al meer dan 60 boeken gepubliceerd, zijn zijn boeken al in zo’n 50 talen vertaald en heeft hij allerlei prijzen ontvangen.

LeesfragmentVoor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Boeken van deze Auteur:

De mooiste vis van de zee en zijn vrienden.

De mooiste vis van de zee viert kerst

De mooiste vis van de zee

Geluk is...