De pechvuurtoren

Zaterdag, 10 april, 2021

Geschreven door: Nicki Thornton
Artikel door: Hanneke Arts-Honselaar

Een Sep Seti-Mysterie

[Recensie] De pechvuurtoren is het tweede deel van Sep Seti. Hotel de laatste kans is het eerste deel van deze reeks. Beide boeken vormen ieder een zelfstandig avontuur maar de verhalen staan niet los van elkaar. In De pechvuurtoren wordt regelmatig verwezen naar het avontuur van Sep in Hotel de laatste kans. Ook spelen hoofdpersonen uit Hotel de laatste kans een rol in De pechvuurtoren.

De pechvuurtoren bestaat uit 47 korte hoofdstukjes over vijf delen verdeeld.

Sep, wiens vader spoorloos verdwenen is, heeft onlangs ontdekt dat hij eigenaar is van Hotel De laatste kans. Dit hotel staat in de slaperige duisternis van Laatste Hoop-bos.

Omdat een groep tovenaars heeft laten doorschemeren dat Sep wel eens een van hen zou kunnen zijn, oefent Sep voortdurend zijn magie. Inspecteur Tingieter van MagiPol, de magische politie, heeft hem uitgelegd hoe hij dat kan doen. En tenslotte was zijn moeder tovenares! Maar in de praktijk wil het toveren niet vlotten. Dat maakt Sep onzeker. Maar Tingieter blijft volhouden dat hij moet geloven dat hij het kan. Dus Sep blijft oefenen.

Yoga Magazine

Wanneer Tingieter niet zoveel tijd voor Sep en zijn toverkunsten heeft en Sep toch vol vragen zit, besluit Sep Tingieter achterna te gaan. Die moet een moord oplossen in een vuurtorenhotel aan zee, en gaat daarvoor door een telepoort. Wanneer Sep in het vuurtorenhotel aankomt, verwacht hij daar rustig zijn magie te kunnen oefenen. Maar dat blijkt een grote vergissing te zijn. 

Bij aankomst in het vuurtorenhotel ontdekt Sep er allerlei vreemde zaken. De manager van het hotel, Zacharias Rendels, ziet Sep als de nieuwe keukenhulp en omdat Sep anders niet weet hoe hij zijn aanwezigheid moet verklaren, laat hij het maar zo.

Mina Muntblad die het vuurtorenhotel heeft gekocht wil er een echt hotel van maken. Ze is zestien en heeft een erfenis ontvangen. Daarmee wil ze het hotel opknappen. De verbouwing is in volle gang, maar Mina heeft veel pech waardoor het een stuk minder vlot gaat dan ze hoopt. Dat komt ook doordat ze wordt tegengewerkt door haar advocaat, Harm Brokkel, en Leonoor, haar schoolvriendin. Maar ook vanwege de geesten. Daardoor zijn de bouwlieden, de kok en de keukenhulp opgestapt.

Wanneer Sep dan maar een lunch gaat klaarmaken, wordt hij daarbij geholpen door het dienstmeisje Celeste Knettering. Zij vertelt hem over de Morgenstondvleugel waar Saul Serpentinus, de vorige eigenaar van het hotel, rondspookt.

Het avontuur begint pas echt wanneer Sep midden in een hevige storm het dode lichaam van een meisje in bad aantreft, in een afgesloten kamer. Tingieter, die allerminst blij is Sep te zien in het vuurtorenhotel, gaat uit van een magische moord. Bij het oplossen van de moord, ontdekt Sep schokkend nieuws over zijn verdwenen moeder.

De pechvuurtoren is een spannend boek waarmee je urenlang in de kussen van de bank kunt wegkruipen en de wereld om je heen vergeet. Een mooi tweede deel van het Sep Seti-Mysterie!

Voor het eerst gepubliceerd op de Leesclub van Alles