De privélerares

Zaterdag, 8 februari, 2020

Geschreven door: Jonathan Kellerman
Artikel door: Agnes Eikema

[Recensie] Jonathan Kellerman is één van de auteurs wiens boeken ik in mijn vele treinreizen naar het oosten van Nederland heb verslonden, zoals jullie in deze blogpost kunnen lezen. Verbaasd was ik dan ook dat ik erachter kwam dat ik zijn nieuwste boeken nog niet gelezen had. Een gemiste kans, want Kellerman heeft mij nog nooit teleurgesteld. Ook niet met het boek De privélerares, zo blijkt.

Elise Freeman is lerares op een eliteschool en wordt dood aangetroffen in haar bad dat tot aan de rand is gevuld met droogijs. Is het zelfmoord of moord? Tijdens het onderzoek vindt de politie in haar huis een DVD waarop Elise drie collega’s beschuldigt van ernstige mishandeling en intimidatie. Het heeft er dus alles van dat men te maken heeft met een moordzaak, waarbij de verdachten al bekend zijn. Milo Sturgis heeft alleen veel moeite om door de dikke muren van de eliteschool te dringen. Dat de zoon van de commissaris ook op de school zit en op het punt staat aanbevolen te worden voor Yale, bevordert het onderzoek ook niet echt. Milo moet zijn onderzoek in alle stilte en zonder enige publiciteit uitvoeren. In deze politieke slangenkuil kan hij alle hulp gebruiken van zijn beste vriend Alex Daleware. Samen gaan ze de strijd aan om de waarheid boven tafel te krijgen ondanks het feit dat betrokken hun eigen belang belangrijker vinden dan het oplossen van de zaak.

Al bij het lezen van de eerste zinnen herkende ik de schrijfstijl van Kellerman. Heerlijk weglezen en je laten meevoeren in het verhaal met alle intriges en spanningen. Wederom heeft een boek van de hand van Kellerman mij niet teleurgesteld. De moordzaak waar ze in dit boek aan werken is penibel en ze bevinden zich in een lastige situatie. Een situatie die naarmate het onderzoek vordert steeds penibeler wordt. Kellerman werkt goed naar het plot toe met goede schrijfstijl, humor en met de vaste personages maakt dit boek een vertrouwde indruk. Het plot is verrassend en voor Amerikaanse begrippen geloofwaardig. Natuurlijk zijn er bepaalde items die naar mijn beleving niet helemaal stroken met de werkelijkheid, maar dat mag de pret niet drukken. Het verhaal zit goed in elkaar en zoals we gewend zijn van Kellerman zorgt het zeker voor een paar uur leesvermaak.

Trouw

Eerder verschenen op Boekenz.

Boeken van deze Auteur:

De mysterieuze vrouw

De privélerares