De roep van het hart

Zaterdag, 24 december, 2022

Geschreven door: Kiera Cass
Artikel door: Denise de Groot

Je grootste vijand of je grootste liefde

[Recensie] Veel meisjes dromen er van jongs af aan van om een prinses te worden. Alhoewel deze droom vooral bij jonge kinderen speelt, blijft het heerlijk om daarover te dagdromen. De boeken van Kiera Cass zijn daar uitermate geschikt voor. Ze zijn sprookjesachtig en fantasierijk.

In De roep van het hart volg je Annika als prinses van Kadier. Ze heeft een comfortabel en luxe leven. Niks te klagen zul je denken, maar toch kleven er nadelen aan. Zo heeft ze geen enkele zeggenschap over haar leven. Annika zal moeten trouwen, niet vanuit liefde maar vanuit politiek oogpunt. 

Troon
Het perspectief vanuit Annika wordt afgewisseld met het perspectief van Lennox. Het leven van Lennox ziet er anders uit. Zijn leven staat in het teken van het leger. Hij wil graag de troon, die gestolen is door Kadier, terugkrijgen. Annika en Lennox zijn dus geboren vijanden, maar als ze elkaar in benarde situaties tegenkomen zijn er heel wat andere gevoelens die opspelen. 

De schrijver van dit boek is Kiera Cass. Kiera Cass is bekend geworden van de populaire Selectie-serie. Dit is eigenlijk een trilogie, maar zoals vaker gebeurt met een populaire serie zijn er wat prequels, sequels en novelles verschenen. Alle boeken van Kiera Cass zijn een beetje in dezelfde sfeer geschreven. Ze zijn allemaal sprookjesachtig en gaan vaak over koningshuizen.  

Yoga Magazine

Andere wereld
De reden waarom de boeken van Kiera Cass zo’n succes zijn, is vanwege de schrijfstijl. Kiera Cass gebruikt geen ingewikkelde woorden. De boeken spelen zich af in een andere wereld, maar wel in een wereld vergelijkbaar met die van ons, waardoor er geen moeilijke begrippen worden gebruikt. De karakters worden goed beschreven. Je merkt dat ze veel hebben meegemaakt. Cass wil dat niet al in het begin verklappen, dus daar wordt mooi naar toegewerkt. 

Het grootste minpunt van dit boek is de voorspelbaarheid. Annika en Lennox zijn geboren vijanden, maar als lezer voel je aan alles dat dit kan veranderen. In boeken zijn veel verschillende stijlfiguren te vinden. Dit wordt ook wel een ’trope’ genoemd. Een bekende trope in boeken die romantiek bevatten is ‘enemies to lovers’. Deze trope is in dit verhaal duidelijk te vinden. In dit boek is het wel een beetje ongeloofwaardig, omdat deze switch heel snel gebeurd. Er zijn veel dingen gebeurd in de geschiedenis van Annika en Lennox waardoor het gek overkomt hoe snel hun haat overgaat in romantiek. 

Ondanks dat dit boek een beetje cliché is, is dit niet altijd storend. Als je een boek wil lezen waarbij je niet te veel hoeft na te denken, maar gewoon lekker weg wil dromen, is dit boek daar heel geschikt voor. 

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Boeken van deze Auteur: