‘De stad van de liefde'

Dinsdag, 8 maart, 2022

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Perfecte Buren

Feelgood met een glimlach.

Wanneer Sophie er achter komt dat haar vriend iets andere opvattingen heeft over hun relatie dan zijzelf heeft, besluit ze naar Parijs te vertrekken. Drie jaar heeft Sophie het idee gehad dat Reinier haar vriend was, maar hij zag haar gewoon als speeltje. Nu is Sophie dus helemaal klaar met mannen.

Sophie is nooit eerder in Parijs geweest en spreekt ook geen woord Frans. Dit is wachten op gênante momenten natuurlijk, wat al begint wanneer ze haar hotel niet kan vinden.

Wanneer Sophie de volgende dag aansluit bij een groepje toeristen, wordt de groep begeleid door een heel leuke en aantrekkelijke gids. En hij ziet Sophie ook wel zitten. Maar lukt het Sophie om zich open te stellen?

Yoga Magazine

In De stad van de liefde lezen we hoe Sophie met zichzelf in de knoop zit en niet weet wat ze aan moet met Benoit. Doordat het een kort verhaal is, blijven de personages redelijk oppervlakkig en volgen de gebeurtenissen elkaar snel op. Helaas zorgt dit er ook voor dat er weinig sfeer in het verhaal zit. De gevoelens van Sophie worden slechts summier uitgewerkt waardoor de chemie niet goed voelbaar is. Ook de sfeer van de stad van de liefde, Parijs dus, blijft achterwege.

Doordat de gebeurtenissen elkaar zo snel opvolgen, wordt het verhaal erg ongeloofwaardig. Liefde op het eerste gezicht kan hard gaan, maar dit gaat wel heel snel. Er zijn enkele romantische scènes maar deze zijn niet heel gedetailleerd waardoor het door een breed publiek gelezen kan worden.

Het einde is echter wel weer exact wat je van feelgood mag verwachten waardoor je het boek toch met een glimlach uitleest. Desondanks maakte De stad van de liefde weinig gevoelens bij mij los, en dit maakt dat ik het waardeer met 2.5 ster.

Lilian

Eerder verschenen op Perfecte Buren.