'De trip'

Maandag, 10 juni, 2019

Geschreven door: Nathalie Pagie
Artikel door: Perfecte Buren

Tara en Diego zijn journalist en hebben samen al heel wat avonturen meegemaakt. In Mexico liep het bijna verkeerd af en dat was voor beiden een reality check. Diego werd in de onderwereld verslaafd gemaakt aan heroïne en keek de dood in de ogen. Tara, eigenzinnig als altijd, heeft hem door een diep dal zien gaan en zit zelf ook niet lekker in haar vel. Wanneer de gelegenheid zich aandoet om een nieuw survivalprogramma te gaan volgen en hiervoor naar Hawaï af te reizen is de keuze snel gemaakt. Diego zegt ja en neemt Tara mee.

Zoals we van de twee gewend zijn gebeurt er altijd wel iets waaraan ze zich branden. Dat maakt journalisten duo Tara en Diego ook zo leuk. Ze zijn eigenzinnig, impulsief, intelligent en niet voor een gat te vangen. Ze hebben een sterke band en kunnen van elkaar op aan. In Rio Grande moest vooral Diego het ontgelden maar nu lijkt Tara de pineut. Meteen al bij aankomst op Hawaï staat de boel op scherp wanneer een onbekende vrouw Tara aanspreekt en totaal uit balans brengt. Wie is zij en wat weet ze van Tara? Ze laat Diego in het ongewisse en besluit haar gevoel te volgen maar al snel blijkt deze Cassandra een groot mysterie. Tara wil niet dat Diego weet waarmee ze nu te maken heeft, ze weet het zelf eigenlijk niet precies. Alleen op Big Island merkt ze hoe kwetsbaar ze is en dat ze Diego nodig heeft. Maar hoe legt ze aan hem uit waarom ze deze rit per se wil uitzitten?

Cassandra heeft een twijfelachtige reputatie en Diego vertrouwt het niet. Is ze een medium, genezeres of bezeten door het occulte? Tara heeft moeite haar emoties te negeren en zelfs de waarschuwingen van Diego kunnen haar niet weerhouden. Diego heeft echter ook zijn werk te doen en kan niet met Tara mee. Op het eiland Kauai zijn de opnames begonnen voor De Trip, een extreem survivalprogramma waar de uitdagingen op het randje van verantwoordelijk zijn. Hoe gevaarlijker, hoe spectaculairder moet de gedachte zijn geweest. Aanstormend presentatietalent, en rijkeluiskind, Thierry Beauregard is vastberaden zijn naam te vestigen, dit wordt zijn moment! Een blessure van een van de deelnemers lijkt roet in het eten te gooien maar Diego bedenkt zich geen moment en meldt zich aan als vervanger, iets waar hij fysiek nog helemaal niet aan toe is. Zowel Tara als Diego bevinden zich in een penibele situatie en wanneer de boel escaleert weten ze dat elkaar nodig hebben. Wanneer de vulkaan Mauna Loa ook nog eens besluit voor extra vuurwerk te zorgen is het feest compleet.

Boek vier met speurders/journalisten/durfallen Tara en Diego is een feit. Na de standalone IJsengel, heeft Nathalie Pagie haar schrijfkunsten weer losgelaten op dit sprankelende duo. Telkens is het afwachten op welk continent en in welk scenario ze terecht gaan komen. Pagie hanteert een vlotte pen en beschikt over een gezonde dosis realistische fantasie die ze gedoseerd etaleert in haar boeken. In ieder verhaal stelt Pagie thema’s centraal en in De Trip is dat net zo. Nu begeven Tara en Diego zich in de wereld van het spirituele en de showbizz, totale tegenpolen. Ze moeten je aanspreken want het zijn aparte werelden. Tijdens het verhaal is er sprake van een mysterieuze wending die aansluit op een bestaand trauma en aan de andere kant een volledige nieuwe verhaallijn die een begin en einde kent in dit boek. Je zou De Trip dan ook als standalone kunnen lezen maar ik zou het niet aanbevelen. Vooral niet omdat er zoveel aan voorkennis verloren gaat betreffende Tara en Diego. Deze twee hebben een gedeeld verleden dat hen maakt hen tot wie ze nu zijn. Hun persoonlijke verhaallijnen krijgen steeds meer diepgang en dat zorgt dat je echt uitkijkt naar een volgend boek, wat er met hen gebeurt in een nieuw avontuur.

Schrijven Magazine

Nathalie Pagie schrijft lekkere boeken. Ze zijn niet tenenkrommend spannend maar de personages laten een mooie ontwikkeling zien gaandeweg de serie vordert en de verhalen zijn beeldend geschreven. Op de achtergrond maken we vaag kennis met Hawaï maar vooral met de nukken van Moeder Natuur. Wanneer de vulkaan tot uitbarsting komt bereikt ook dit verhaal haar piek. Vergeet even het ietwat onrealistisch scenario van de lokale DHL tussen de rondvliegende lavabrokken door en geniet van de veelbelovende uitspraak van Diego aan het eind van De Trip. Laat boek vijf maar komen! 3,5 ster

Patrice

Eerder verschenen op Perfecte Buren.