De verloren erfgenaam

Zaterdag, 29 oktober, 2022

Geschreven door: Jennifer Lynn Barnes
Artikel door: Demi Stein

Waarom vertrouwde Tobias zijn miljarden aan Avery toe?

[Recensie] Het leven van Avery staat op haar kop sinds Tobias Hawthorne haar zijn fortuin naliet. Op de voorwaarde dat ze een jaar lang in zijn huis zou verblijven, met zijn pas onterfde familie. Inmiddels weet Avery dat het geen toeval is, maar waarom Tobias hier precies voor heeft gekozen is nog onduidelijk. Uiteraard wil zij, evenals de onterfde familie, erachter komen wat het geheim van Tobias was en waarom hij Avery koos.

De familie en Avery vinden steeds meer aanwijzingen, maar toch lijkt er geen knoop aan vast te binden. De ene schokkende ontdekking volgt na de andere en er zijn mensen die haar liever kwijt dan rijk zijn, wat de zoektocht naar het antwoord niet gemakkelijker maakt.

Niet alles is een spelletje
Het leven van de Hawthorne-kinderen heeft altijd om mysterie gedraaid. Tobias Hawthorne voedde zijn kinderen en kleinkinderen op door ze vanaf jongs af aan al spelletjes te laten spelen en mysteries te laten ontrafelen. Dit zorgt ervoor dat de familie automatisch alles als een spelletje ziet. Maar wat als het dit keer geen spelletje is? Jameson doet aan het begin dan ook een wijze uitspraak:

“‘Niet alles is een spelletje,’ zei ik.
‘Misschien is dat het probleem,’ antwoorde James. Zijn ogen schitterden. ‘Misschien verspillen we daarom al dagen onze tijd in deze tunnels met het oprakelen van deze herinneringen. Omdat dit geen spel is. Nog niet. Een spel heeft regels. Een spel heeft een winnaar.’”

Boekenkrant

Het eerste deel in de Hawthorne-mysteries draaide volledig over het oplossen van mysteries en puzzels. Boek twee vervolgt dit zeker, maar gelukkig spendeert Jennifer Lynn Barnes ook heel veel tijd aan het ontwikkelen van de personages en de onderlinge relaties. Het oplossen van raadsels staat op een iets lager pitje en je leert een stukje geschiedenis over zowel de familie Hawthorne als over Avery. Dit is zeer welkom, want hierdoor nemen de karakters je echt mee in het verhaal en geven zij echt een diepere laag aan het boek. Karakters waar je kippenvel van kreeg in het eerste deel, worden hier zelfs een stukje interessanter. Wat een knap stukje schrijfwerk is. 

Uiteraard komt er ook genoeg mysterie aan bod en als lezer doe je je best om dit bij te benen. Je gaat zelf nadenken over theorieën en probeert erachter te komen hoe de vork in de steel zet, maar Barnes weet je telkens weer op een verkeerd spoor te zetten, waardoor het boek interessant blijft tot op het einde.

Spin-off van de serie
Jennifer Lynn Barnes is een Amerikaanse schrijfster van jeugdromans. Haar eerste boek werd gepubliceerd toen ze slechts 19 jaar oud was. Inmiddels heeft ze meerdere titels op haar naam staan. Ze heeft ondertussen, nadat deel drie is uitgekomen, aangekondigd dat er een spin-off van de Hawthorne serie komt.

Van begin tot het einde blijf je geïnteresseerd in het verhaal en aan het einde kijk je ook al zeker uit naar het derde en laatste deel van deze serie. De boeken van Barnes zijn zeker een aanrader voor de liefhebbers van royalty-drama en mysterie. 

Eerder verschenen op meerboekenblog.nl

Boeken van deze Auteur:

De laatste zet

Het Hawthorne-mysterie 1 - De erfenis

De erfenis

De verloren erfgenaam