‘De zusjes’

Dinsdag, 27 juli, 2021

Geschreven door: Hetty Kleinloog
Artikel door: Perfecte Buren

Lisa leidt al enkele jaren het bedrijfsrecherchebureau van haar vader, maar het geld stroomt helaas niet binnen en het bedrijf zit zelfs in de problemen. Ze vraagt haar vader om een financiële injectie. Hij wil haar die geven onder de voorwaarde dat haar zusje Kat met haar gaat samenwerken.

Kat was echter drugsverslaafde en is net terug uit de afkickkliniek. Lisa vertrouwt haar niet en zet alles op alles om Kat uit het bedrijf te laten zetten. Wanneer ze een grote opdracht krijgen, lijkt het met Kat helemaal uit te hand lopen.

Het boek begint met een super spannende proloog. Kleinloog weet gelijk de aandacht van de lezer te trekken en de interesse te wekken om verder te lezen. Die aandacht en interesse weet Kleinloog in de rest van het verhaal vast te houden door haar vlotte schrijfstijl. Ik heb het boek in een ruk uitgelezen.

De zusjes wordt verteld vanuit twee perspectieven: die van Lisa en die van Kat. Deze worden per hoofdstuk omgewisseld. Af en toe was het een beetje onduidelijk vanuit wiens ogen ik het verhaal las, maar dat was niet heel erg storend. De verschillende oogpunten geven een extra dimensie aan het boek, zo lees je bijvoorbeeld precies hoe de zussen over elkaar denken zonder dat ze hun gevoelens naar elkaar uitspreken. Ook wordt het er zeker spannender door omdat Kat wat ‘wildere’ dingen doet dan Lisa. Zonder het oogpunt van Kat zou het saai worden.

Op ongeveer twee/derde van het boek wordt al bekend wie de dader is. Met nog 100 bladzijden te gaan, is dat nog redelijk vroeg in het verhaal. Toch past het, in het geheel, heel goed. Kleinloog weet er uiteindelijk nog een goede twist aan te geven. Het plot is goed bedacht en uitgewerkt.

Dit is het eerste deel in een nieuwe serie van Kleinloog. Hoewel het dus een serie is, heeft De zusjes geen open einde en is dit eerste deel dus prima te lezen voor mensen die niet zo van series houden of graag een verhaal willen kunnen afsluiten als ze een boek uithebben.

De zusjes kan je in twee gedeeltes opdelen. Het ene deel is de zaak waaraan ze werken en het andere deel gaat over de zussen zelf. Deze twee delen spelen zich tegelijk af. Maar waar de zaak uiteindelijk is opgelost, is het verhaal van de zussen nog lang niet klaar. In het najaar verschijnt dan ook deel twee in deze serie. Kleinloog heeft met haar manier van schrijven en de spanning die zij op kan bouwen mij getriggerd om door te willen lezen. Deel twee staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje! Dit boek krijgt van mij vier sterren.

Sanne

Eerder verschenen op Perfecte Buren.