Dikkie Dik en de kerstmuis

Zaterdag, 25 december, 2021

Geschreven door: Jet Boeke
Artikel door: Katelijne van Alem

“Gaat die brutale muis door het kattenluik naar buiten?”

De auteur en illustrator

[Recensie] Jet Boeke maakte haar eeste Dikkie Dik-prentenboek voor het televisieprogramma Sesamstraat. Op drie maart 1978 verscheen Dikkie Dik voor het eerst op televisie. Sindsdien heeft hij de harten van peuters, kleuters en hun ouders gestolen en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Uitgeverij Gottmer gaf in 1983 het eerste Dikkie Dik-boek uit en inmiddels zijn er miljoenen boeken verkocht.

Verhaal

Op kerstavond ligt Dikkie Dik lekker onder de kerstboom. Maar ineens ziet Dikkie Dik iets bewegen, wat is dat? Dikkie Dik wil het gaan pakken, maar dat gaat nog niet zo makkelijk!

Hereditas Nexus

Dikkie Dik

Al jarenlang verschijnen er allerlei geweldige avonturen over de kat Dikkie Dik. Er zijn losse verhalenboeken, maar ook bundels waarin vanalles verzameld staat. Dikkie Dik is gebaseerd op de eigen kat van Jet Boeke. Hebben jullie misschien ook een huisdier thuis? Wie weet kun je daar ook veel mee beleven! En wist je dat Dikkie Dik ook te zien is in het theater? Thuis kun je vast ook de verhalen van Dkkie Dik naspelen, zoals in een theater!

Vormgeving

Mooi stevig kartonnen boek, met hele dikke pagina’s. De hoeken zijn afgerond. Deze zijn goed bestemd tegen jonge kinderhandjes. De flappen zijn groot en stevig en breken niet makkelijk af.

De bekende illustraties zijn sfeervol en gezellig, iedereen kijkt graag naar de avonturen van Dikkie Dik.

Het verhaal is grappig en prettig om voor te lezen. Je wordt heel nieuwsgierig gemaakt naar wat er achter de flappen te zien is. En mooi in kerstsfeer, met de kerstboom en een kersthuis! Leuk verhaal in de kerstperiode!

— 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles 

Boeken van deze Auteur:

Dikkie Dik - Dikkie Dik en Beer (met 2 handpoppen)

Dikkie Dik en de kerstmuis

Dikkie Dik wacht op Sinterklaas

Speel piano met Dikkie Dik

Dikkie Dik Sinterklaas