Dikkie Dik wacht op Sinterklaas

Zaterdag, 20 november, 2021

Geschreven door: Jet Boeke
Artikel door: Katelijne van Alem

“Zou Dikkie Dik ook een pakje krijgen van Sinterklaas?”

De auteur en illustrator

[Recensie] Jet Boeke maakte haar eeste Dikkie Dik-prentenboek voor het televisieprogramma Sesamstraat. Op drie maart 1978 verscheen Dikkie Dik voor het eerst op televisie. Sindsdien heeft hij de harten van peuters, kleuters en hun ouders gestolen en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Uitgeverij Gottmer gaf in 1983 het eerste Dikkie Dik-boek uit en inmiddels zijn er miljoenen boeken verkocht.

Verhaal

Het is pakjesavond en Dikkie Dik is erg nieuwsgierig of hij ook een pakje van Sinterklaas zal krijgen. Hij wil wakker blijven totdat Sinterklaas komt. Dikkie Dik hoort verschillende geluiden en gaat bij de schoorsteen en de brievenbus kijken. Het wachten duurt erg lang en dan besluit hij weer naar zijn mand te gaan, en wat ligt er bij de mand?

Archeologie Magazine

Dikkie Dik

Dikkie Dik beleeft allerlei avonturen, er zijn heel veel boekjes over hem verschenen. Heb jij toevallig al een boekje in huis, of misschien bij een vriendje of vriendinnetje? Leuk om meerder verhalen over Dikkie Dik te lezen en te verzamelen!

Vormgeving

Stevig kartonnen boek, dikke pagina’s die afgerond zijn. De sfeer op de omslag nodigt uit het boek open te slaan, Dikkie Dik slapend in zijn mandje met een laarsje gevuld met worteltjes en een maan op de achtergrond.

De flappen zijn mooi groot en goed te openen door kinderhandjes. Aan de binnenkant van de flap staat ook nog een stukje tekst om voor te lezen.

De tekst is prettig om voor te lezen, overzichtelijke stukjes per dubbele pagina. Ik hou van de sfeer in de boeken van Dikkie Dik en mijn kinderen vragen regelmatig of ik de boeken wil voorlezen. Dit geweldige sinterklaasverhaal past natuurlijk in ieder huishouden in deze tijd! Echt een aanrader, ook erg leuk als schoencadeau!

— 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles 

Boeken van deze Auteur:

Dikkie Dik en de kerstmuis

Dikkie Dik wacht op Sinterklaas

Speel piano met Dikkie Dik

Dikkie Dik Sinterklaas