Dit is míjn tuin!

Zaterdag, 7 mei, 2022

Geschreven door: Vera de Backker, Rob Buiter
Artikel door: Rita Pontororing

Naar buiten, waar de vogeltjes fluiten

[Recensie] Dit is míjn tuin, dat is de tuin van Robin Roodborst. In zijn tuin is elk seizoen genoeg te eten. Er komen regelmatig bezoekers in zijn tuin en dan wil Robin precies weten wat ze in zíjn tuin komen doen.

Allereerst maken we in dit vogelprentenboek kennis met Robin Roodborst. Hij zit op een tak en zingt elke dag zijn eigen liedje. Om te horen hoe zijn liedje klinkt, is er een QR-code om naar Robin Roodborst te luisteren. Zowel van de volwassen vogel als van het jong kunnen we de zang en de roep beluisteren.

De opbouw in dit prentenboek is leuk en leerzaam. Elke vogelbezoeker die in Robins tuin komt, moet hem vertellen wie hij is en wat hij komt doen in zijn tuin. Zo leren we de naam van nog tien andere tuinvogels. De mooie en duidelijke illustraties van Rob Buiter laten zien hoe de vogel eruit ziet en wat ze eten.

Het prentenboek ziet er leuk uit, de verhaallijn uitgezet door Vera de Backker is kort, maar duidelijk opgezet voor de allerkleinsten.

Geschiedenis Magazine

Dubbel zo leuk is dat dit prentenboek, heel héél lang mee kan. Er is namelijk veel meer informatie te vinden. Interessant voor oudere kinderen en zeker ook voor volwassenen die hun vogelkennis willen uitbreiden. Dit boekje beperkt zich tot de meest voorkomende tuinvogels. Voor beginnende vogelkenners fijn zo’n inkadering. Met de QR-code is de informatie op te zoeken.

Wat natuurlijk bijzonder is in dit prentenboekje is dat je met de QR-code ook de geluiden en de roep kan beluisteren van elke genoemde vogel afzonderlijk. Alleen is dat voor de hele kleintjes wel jammer want om de geluiden te horen is de hulp van een volwassenen onontbeerlijk. Bovendien moet je telkens uit het boek de QR-code scannen om bij de extra informatie en de vogelzang te komen. Maar ja, een andere oplossing is er niet.

Wel een heel leuk en leerzaam boekje.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles