Dit is ons verhaal

Zaterdag, 29 augustus, 2020

Geschreven door: Ashley Elston
Artikel door: Joost Zuijderduijn

Het mysterie rondom de jongens van River point

[Recensie] Kate heeft een bijbaantje bij de plaatselijke assistent-officier van justitie, waar ze normaal geen spannende werkzaamheden moet verrichten. Dit verandert als er een ongeluk is gebeurd, waarbij een jongen uit en vriendengroep van vijf is overleden. Hij is neergeschoten, en de kans bestaat dat een van zijn vrienden de dader is. De officier van justitie wil de zaak in de doofpot stoppen, maar Kate helpt mee om het mysterie rondom de jongens van River Point te ontrafelen, wat haar ook in de problemen kan brengenā€¦

Ashley Elston is bekend van voornamelijk wat romantische verhalen, maar ze schrijft ook YA-thrillers. Dit is ons verhaal gaat over een moord met vier potentiĆ«le daders, maar wie heeft de trekker overgehaald? Ik probeerde als een echte detective mee te denken met Kate, in de hoop om de dader te vindenā€¦

Dit is ons verhaal begint al goed, aangezien je leest vanuit het perspectief van de dader op het moment dat de moord is gepleegd. De vier vrienden zien hun vriend dood op de grond en elk van hen zegt dat ze niet hebben geschoten. Ze besluiten een pact te sluiten en elkaar niet te beschuldigen, wat goed uitkomt voor de dader. Je krijgt alleen niet te weten wie de dader is, en bij bijna elk hoofdstuk vanuit Kate lees je nog een stuk over de dader. Dit maakt het erg spannend, want je raakt steeds nieuwsgieriger naar de identiteit van de moordenaar.

De schrijfstijl vond ik ook erg vlot. Kate is een sympathiek personage en is erg nieuwsgierig naar deze zaak, aangezien ze een connectie heeft met het slachtoffer. Samen met haar ga je op onderzoek uit en krijg je steeds meer ideeĆ«n over de vier jongens. Voor de moord ging er een feest aan vooraf vol alcohol en drugs, waardoor het lastig is om een concreet beeld te krijgen van de situatie. Toch weet Kate erg scherp te zijn en komt ze steeds meer te weten over de potentiĆ«le daders, zeker op het einde was ik zeer onder de indruk over haar kwaliteiten. Een kanttekening kan ik wel plaatsen bij sommige praktische zaken. Zo kon de politie moeilijk de contactpersonen in een mobiel vinden, maar via Whatsapp zie je als het goed is automatisch fotoā€™s van degene waarmee je praat. Waarom deden ze dan zo veel moeite om die mensen te vinden? De echte praktische zaken wat betreft het Amerikaans rechtssysteem weet ik natuurlijk niet, maar het leek redelijk te kloppen.

Boekenkrant

Ik had de dader niet ontmaskerd, maar ik moet ook zeggen dat ik niet bijster verrast was. De dader had naar mijn idee ook niet genoeg uitleg gegeven wat betreft zijn motieven, wat ik enigszins jammer vond. Maar goed, de schrijfstijl was heel lekker en ik had de laatste honderd paginaā€™s in Ć©Ć©n keer uitgelezen, puur omdat ik niet kon stoppen met lezen. Ashley Elston mag dan wel van romantische verhalen zijn, thrillers schrijven kan ze ook zeer goed!

Eerder verschenen op Nerdy geeky fanboy