De Resistance-trilogie 3 - Doelgericht

Maandag, 18 november, 2019

Geschreven door: Louise Boije Af Gennas
Artikel door: Claudia van Koolwijk

Een geweldig einde van deze serie

[Recensie] Vanaf het moment dat ik het eerste deel in de Resistance-trilogie las, ben ik groot fan geworden van deze serie. Ik kon dan ook niet wachten om de ontknoping te lezen in dit laatste deel, aangezien je als lezer achterbleef met heel veel losse eindjes na het lezen van deel 2.

In Doelgericht worden al je vragen beantwoord, maar niet voordat je bijna aan het einde bent van dit ruim 400 pagina’s tellende boek. De kracht van deze serie vind ik dan ook dat je iedere keer weer op een verkeerd been wordt gezet en het tot het einde onduidelijk is wie nu wel of niet te vertrouwen is. Zelfs bij Sara had ik af en toe mijn twijfels of ze het wel allemaal meemaakte en het niet gewoon allemaal in haar hoofd zit.

Waar in deel 1 en 2 vooral een psychologisch spelletje met Sara werd gespeeld, vond er dit keer veel meer fysiek geweld plaats. Hierdoor was de serie totaal niet langdradig aangezien alles nu een andere wending kreeg. Als lezer kreeg je nu niet alleen twijfels over of sommige dingen nu wel of niet waar waren, maar ging je jezelf ook afvragen of bepaalde personages wel ongeschonden uit de strijd gingen komen.

Louise Boije Af Gennas heeft het tevens voor elkaar gekregen om deze serie een geweldig einde te geven waarbij er ruimte is om eventueel nog een vervolg te schrijven, al is dat in mijn optiek totaal niet nodig aangezien het ook leuk is om als lezer zelf te verzinnen wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Yoga Magazine

Tijdens het lezen van een boek probeer ik neutraal te zijn zodat ik eventueel ook wat kritiekpuntjes kan noteren, maar ik heb er gewoonweg geen kunnen vinden. Als ik dan toch iets zou moeten noemen dan is het dat de krantenartikelen die in het verhaal voorkomen soms best lastig te volgen zijn, zeker als je niet goed op de hoogte bent van wat er in het verleden allemaal gebeurd is, maar dan ben ik echt aan het muggenziften want deze stukken horen er gewoon bij. Dat het taaie kost is laat maar weer zien dat veel organisaties van alles kunnen doen omdat de gemiddelde mens toch geen verstand van die zaken heeft.

Ik kan dan ook niet anders dan dit boek beoordelen met 5 sterren en ik hoop van harte nog meer geweldige boeken van deze schrijfster te lezen. Al wordt het moeilijk om deze serie nog te overtreffen.

Eerder verschenen op Perfecte Buren