Dokter, waar ben je?

Zaterdag, 15 mei, 2021

Geschreven door: Ingela Arrhenius
Artikel door: Denise de Groot

Zoek-en-vind-boek voor de allerkleinsten

[Recensie] Dit boekje hoort, zoals de naam al doet vermoeden, bij het ziekenhuis. Je kunt het boekje goed gebruiken als je kind werkt met het thema ziekenhuis, of als je met je kind naar het ziekenhuis moet.

Ingela Arrhenius heeft verschillende boeken op haar naam die passen bij deze serie. Ze is een Zweedse freelance illustratice. Ze heeft een voorliefde voor ontwerpen uit de jaren vijftig en zestig en dat kun je zien aan haar werk.

Ik vind boekjes waar dingen verstopt zitten altijd leuk omdat het een verassingseffect heeft. Dit boekje is echt bedoeld voor de allerkleinsten. Op elke bladzijden kom je iets tegen wat je vindt bij het ziekenhuis. Zo is de eerste zin “Verpleger, waar ben je?” en moet je een doekje omhoog halen om de afbeelding van de verpleger te zien. Eigenlijk geldt dit voor elke bladzijde. Steeds ontdek je een nieuw woord wat past bij het ziekenhuis.

Van mij had het boekje wel wat meer uitdaging mogen hebben. Alles zit verstopt onder een lapje stof die je op dezelfde manier omhoog haalt. Ik denk dat ze daar best wat creatiever mee om hadden mogen gaan. Wat ik wel leuk vind is dat de personages er divers uit zien en ook verschillende huidskleuren hebben.

Schrijven Magazine

Dit boekje is kort en bondig en kun je goed gebruiken voor de woordenschat omtrent het thema ziekenhuis.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur: