DPB ontmoet......Jan Siebelink

Zaterdag, 9 september, 2017

Geschreven door: Jan Siebelink
Artikel door: Roelant De ByIn de prachtige boekhandel Grand Theatre van Grietje Braaksma in Breda was vrijdagavond 8 september schrijver Jan Siebelink te gast.
Ongeveer veertig belangstellenden genoten met volle teugen van een interessant en steengoed interview van Grietje met de schrijver. Siebelink genoot zichtbaar en antwoordde steeds uitvoerig en boeiend op de soms diepgaande vragen die deels over zijn op 7 september verschenen nieuwe boek “De buurjongen” gingen.
Leuk was dat Jans echtgenote Gerda en zijn broer met echtgenote ook aanwezig waren.
Na het interview was er gelegenheid tot het stellen van vragen waarvan uw verslaggever gretig gebruik maakte.
Bij het lezen van het boek “De buurjongen” viel mij op dat de hoofdpersoon Henk Wielheesen vrijwel steeds met volledige naam wordt genoemd, en ook dat zijn vrouw hem aanspreekt met “Wielheesen”. Waarom, zo vroeg ik Siebelink. Hij gaf een breedvoerig antwoord dat er in de kern op neer kwam dat zulks in de kringen waar het verhaal speelt, gebruikelijk is. Enerzijds is het een teken van genegenheid, anderzijds schept het enige afstand hetgeen “erbij hoort”.
Mijn tweede vraag betrof de film van Ben Sombogaart naar het boek “Knielen op een bed van violen”, die zaterdagavond 2 september op de televisie werd vertoond. Wat vindt de schrijver van de film? In zijn antwoord vertelde Jan Siebelink dat hij de film erg goed vindt, en zeker ook het geweldige acteren van Barry Atsma en de andere hoofdrolspelers. Wel stemmen er enkele dingen niet overeen met het boek, zoals de wijze van sterven van de vader van Hans Sievez.

Na het vragenrondje bood Grietje Braaksma een origineel geschenk aan Jan aan in de vorm van livemuziek door een zeer bedreven saxofonist.

De gasten konden aansluiten voor een signeersessie waar volop belangstelling voor was. Intussen konden we onder het genot van een glaasje wijn of iets anders napraten over de avond. Dat was zeer genoeglijk. Velen waren toegankelijk. 
Ik had leuke gesprekjes met onder andere Gerda Siebelink en de broer en schoonzus van Jan. Het was een zeer geslaagde avond. 
De wegblijvers hadden zonder meer ongelijk !

Dans MagazineCharles Kuijpers
HIER de recensie van Siebelink’s nieuwste boek ‘De buurjongen’.

Eerder verschenen op Perfecte Buren.


Laat hier je reactie achter:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.