‘Dragon Bond’

Dinsdag, 8 februari, 2022

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Perfecte Buren

Een periode vol veranderingen voor zowel mens als draak

De magistraat heeft het kasteel Panadyr gekozen als nieuwe verblijfplaats. Mara heeft daarentegen besloten om het kasteel te verlaten en vanuit Wulan haar rijk te besturen. Mara heeft geen besef hoeveel draken Leyana in haar bezit had. Zij verzamelt met behulp van de magistraat en heer Richard Hayes informatie over het aantal tamme draken dat door de opzichters op hun landgoederen wordt gehouden en of alles qua verzorging volgens de geldende regels verloopt. Er gaan namelijk geruchten rond dat niet alle opzichters hun draken goed behandelen.

Al vanaf het moment dat de magistraat zijn functie als hoeder van de vrede van alle rijken accepteerde, heeft hij visioenen, zij verschijnen helaas volkomen willekeurig. Het is voor hem soms moeilijk is om ze goed te lezen, ondanks dat hij de magie van gouden speer gebruikt om wijs te worden uit de visioenen. Langzaam maar zeker voelt hij echter dat de puzzelstukjes op hun plaats beginnen te vallen. Hij blijkt niet de enige te zijn te geplaagd wordt door vreemde visioenen.

De komst van de drakenjaagster Willa McKenna op het kasteel Panadyr zorgt voor nieuwe ontwikkelingen.

Hereditas Nexus

Vanaf het eerste moment zat ik weer midden in het verhaal. Wat was het weer enorm spannend! Er is een oud kwaad aanwezig en het heeft het voorzien op Mara en de anderen. Het verhaal bevat enkele flashbacks naar het verleden waarover je in Dragon Heart hebt gelezen. De eerste drie delen van Dragon Heart gaven je al een goede indruk van de wereld waarin Mara leeft, echter lag de nadruk hier meer op Mara zelf. In Dragon Bond maak je kennis met nieuwe personages en leer je meer over de wereld en zijn inwoners zelf en krijg je te maken met politieke intriges. Door het introduceren van deze nieuwe personages creëert de schrijfster nieuwe invalshoeken. Het verhaal krijgt meer diepgang. De eerste paar hoofdstukken was het voor mij nog even zoeken welke kant het verhaal op zou gaan, maar dat werd daarna gelukkig al gauw duidelijk.

Enkele personages blijken een grote last te dragen die zij niet kunnen delen met anderen. Dit geeft hen een eenzaam gevoel. De schrijfster brengt deze gevoelens overtuigend over. Wat nieuw is, is dat de draken dit keer ook echte personages zijn. Het verhaal wordt dit keer ook vanuit hun perspectief verteld. Wat mij verder intrigeerde is het kwaad dat op de achtergrond sluimert en plannen maakt. Het is duidelijk dat het een grote rol zal gaan spelen in een volgende deel.

Dragon Bond is een wederom een heerlijk fantasy-verhaal vol gevaar, visioenen, mysterieuze zaken en aanwezig kwaad. Het is zeer spannend, ik ben erg benieuwd naar wat het volgende deel zal brengen. Ik geef Dragon Bond van Ursula Visser graag 4 sterren.

De boeken Dragon Heart en Dragon Bond zijn sinds kort ook in het Nederlands te verkrijgen onder de naam Drakenhart en Drakenband.

Jeanine

Eerder verschenen op Perfecte Buren.