Dromendochter

Zaterdag, 5 februari, 2022

Geschreven door: Laini Taylor
Artikel door: Joost Zuijderduijn

Mysterieus, kleurrijk en vol leven

[Recensie] Karou is een bijzonder meisje. Ze studeert kunstgeschiedenis in Praag, tekent wonderbaarlijke wezens in haar schetsblokken, is soms vaak mysterieus verdwenen en heeft blauw haar. Ze spreekt ook vele talen en is een groot mysterie voor haar vrienden. Wie is Karou eigenlijk? Dat weet ze zelf ook niet, maar ze is van plan om daar achter te komen.

Dromendochter heeft me een grote oppepper gegeven wat lezen betreft. Ik heb de laatste tijd veel leuke boeken gelezen, maar het was niet zo dat bepaalde boeken er enorm voor mij uitsprongen en me de hele wereld om me heen lieten vergeten. Dromendochter is hierin geslaagd. Ik vond dit boek heel bijzonder en ik las het ook in een wat trager tempo omdat ik graag goed in het verhaal wilde zitten. Taylors schrijfstijl is heel beeldend, ze prikkelt je fantasie en verbeeldingskracht waardoor je wonderbaarlijke wezens en een fascinerende wereld voor je ziet.

Aangezien ik niet al te veel wil spoileren, kan ik wel zeggen dat dit boek vol met fantasy zit. Het idee is erg origineel en ik keek mijn ogen uit. In dit boek staat de identiteit van Karou centraal. Wie is Karou nou precies? In het begin is al meteen duidelijk dat je leest over een unieke hoofdpersoon, ze werd als snel één van de meest intrigerende hoofdpersonen waarover ik heb gelezen. Karou heeft een bijzonder leven en hoe verder je komt in het verhaal, hoe spectaculairder Karou voor je wordt. Vooral de laatste honderd bladzijdes gaan over de achtergrond van Karou en daar genoot ik enorm van.

Het verhaal bevat ook zeker een vorm aan spanning. De wereld dreigt aangevallen te worden door bepaalde wezens en Karou is nergens meer veilig. Er komen een aantal gevaarlijke gevechten op je af en er is een grote strijd gaande, die waarschijnlijk nog groter wordt in de komende delen. Ook de spanning over de identiteit van Karou wekt heel veel vragen op. Zeker wanneer de oplossing heel dichtbij lijkt, moet je gewoon verder lezen! Het is zo frustrerend als bijna alle personages de waarheid weten, maar Karou met lege handen staat en je zelf ook geen weet hebt wat er achter Karou schuilt.

Wordt Vervolgd

Ja, dit boek vond ik erg tof. Taylor heeft een fantastische wereld geschapen waar ik zeker meer over wil lezen. Dit boek is zo mysterieus, kleurrijk en vol leven, ik wil meer! Dat wordt binnenkort maar even op zoek gaan naar het tweede deel in deze serie, want die zal ik vast ook erg goed vinden!

Eerder verschenen op Nerdy Geeky Fanboy

Boeken van deze Auteur:

Muze

Auteur:
Laini Taylor
Categorie(ën):
Young Adult

Zonderling