Easy Asian Cooking

Zaterdag, 4 maart, 2023

Geschreven door: Xian Heinrich
Artikel door: Jeanette van de Lindt

Van Thailand tot Japan de lekkerste Aziatische recepten

[Recensie] Xian Heinrich is geboren en getogen in Shanghai en kwam als tiener met haar ouders naar Duitsland. Koken heeft altijd haar grote belangstelling gehad en dat is geen wonder want haar ouders hadden verschillende restaurants. Haar eigen kookkunsten zijn te zien op haar YouTubekanaal YamYamfoods.
In Easy Asian Cooking heeft ze 60 van haar favoriete recepten verzameld en gegroepeerd per land.We beginnen met China en daarna volgen Japan, Korea, Thailand en Vietnam.

Chinese loempia’s
De titel zegt het al. De recepten zijn allemaal even makkelijk. We zien ook vrij veel bekende gerechten. Althans, bekende gerechten zoals je die op de menukaart van een Aziatisch restaurant ziet en die je vast en zeker ook thuis een keer wil maken. Zoals uit China de Chinese loempia’s en varkensvlees in zoetzure saus. Er is een overheerlijke risotto met kip en groenten. Echt een comfortfoodgerecht. En mag het toch iets uitgebreider dan maken we gestoomde heilbot of krokante eend met Kantonese saus.

In het hoofdstuk Japan zien we kip teriyaki en tonkatsu. Dat is een soort Japanse schnitzel. Koken we Koreaans dan maken we uiteraard bulgogi of kimchipannenkoeken. Bij Thailand ontbreken de zelfgemaakte curry’s niet en smullen we van thom kha gai. Uit Vietnam kennen we natuurlijk de Vietnamese lenterolletjes en een heerlijk gerecht van kleefrijst en kip. Nergens kom je moeilijk verkrijgbare ingrediënten tegen.

Easy Asian Cooking is bij uitstek geschikt voor de beginnende thuiskok. Maar ook de meer ervaren koks zullen blij zijn met de vrij makkelijk en snel te maken gerechten. Een fijn kookboek om heel vaak te gebruiken.

Wordt Vervolgd

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl