Ebbie onder de paraplu

Zaterdag, 12 november, 2022

Geschreven door: Marjet Huiberts, Milja Praagman
Artikel door: Katelijne van Alem

“Ebbie ziet de kabouter niet, wel een spin”

[Recensie] Ebbie ziet dat het regent, maar wil graag naar de speeltuin. Dan bedenkt hij zich dat hij wel onder de paraplu kan! Ebbie trekt zijn regenjas en laarzen aan en stapt naar buiten. Door de regen en wind naar de speeltuin toe! Ebbie houdt van de herfst.

Paraplu
De paraplu van Ebbie heeft mooie kleuren, deze komen prachtig tot hun recht in dit gezellige boekje. Bijna alle kleuren van de regenboog zie je erin terug!

Doordat Ebbie zo graag met zijn paraplu naar de speeltuin wil en het ‘vieze weer’ een fijne rol krijgt in dit boekje, zullen kinderen in de herfst wanneer het waait en regent ook sneller mee naar buiten willen!

Kleuren
Kleuren komen veel terug in dit verhaal over Ebbie. De kleuren van de paraplu worden benoemd, maar ook de kleuren van de blaadjes uit de bomen en de gele laarzen. Spelenderwijs zullen kinderen tijdens het voorlezen veel oppikken, en leren over deze kleuren.

De mogelijkheden van spelen in de regen komen mooi tot hun recht, vrolijk en positief! Een heerlijk voorleesboekje!

De herfst staat centraal in dit kartonnen boekje. Heerlijk om Ebbie te volgen tijdens zijn wandeling naar de speeltuin en zelf ook eens op zoek te gaan naar een kabouter, een spin en natuurlijk een speeltuin.

LeesfragmentVoor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Boeken van deze Auteur: