Een dief in het badhuis

Zaterdag, 29 mei, 2021

Geschreven door: Floortje Zwigtman, Andrea Kruis
Artikel door: Joost van Gelder

Duik in de tijd van de Grieken en Romeinen

[Recensie] Een jongen die geboren wordt als slaaf in de tijd van de Grieken en Romeinen met maar één droom: “Hopen ooit vrij te zijn”. Voor kinderen leest dit boek als een spannend en mooi avontuur over onrecht, liefde en vriendschap in een andere tijd.

Floortje Zwigtman schrijft vaker boeken over het verleden en doet dit in dit boek op een mooie evenwichtige manier. Het boek wordt geïntroduceerd met informatie over hoe kinderen in die tijd leefden en wat kenmerkend is voor het tijdvak van de Grieken en Romeinen. Een perfect boek voor kinderen die houden van verhalen die zich in andere tijden afspelen.

Een dief in het badhuis maakt deel uit van de serie Duik in de tijd van... Uitgeverij Zwijsen heeft deze serie boeken uitgegeven en zijn te herkennen aan het tijdvak op de kaft van het boek.

De kleurrijke illustraties van Andrea Kruis zijn kenmerkend voor de tijd van de Grieken en Romeinen en zijn ondersteunend in het verhaal. Zo lees je in het boek over de stinkende wc’s in het badhuis, die vervolgens geïllustreerd in het boek staan, zodat je als lezer direct een goed beeld hebt van hoe het vroeger was.

Wordt Vervolgd

Aan het einde van het boek staan tips voor een eventuele boekbespreking. Een boek die goed voorgelezen kan worden, maar ook perfect is voor bijvoorbeeld het schrijven van een werkstuk door het informatieve karakter van het boek.

Voor het eerst verschenen op De Leesclub van Alles