Een glimp van jou

Zaterdag, 19 december, 2020

Geschreven door: Holly Miller
Artikel door: Paula van Mourik

Debuutroman raakt je tot diep in je hart

[Recensie] Een glimp van jou is een verhaal dat mij aan het huilen heeft gemaakt en dat gebeurt niet vaak met een boek. Zakdoekjes bij de hand dus als je Een glimp van jou gaat lezen!

Hoofdpersonen in Een glimp van jou zijn Joel en Callie. Twee dertigers met ieder zo hun eigen problemen. Joel draagt een groot geheim met zich mee en heeft daardoor al veel moeten opgeven: zijn baan als dierenarts en zijn relatie. Callie werkt in de plaatselijke koffiebar van haar verongelukte beste vriendin Grace en probeert het grote gemis en verdriet om Grace een plek te geven. Het koffietentje is niet de plek waar Callie de rest van haar leven wil slijten, maar omdat dit de droom van Grace was, voelt ze het als haar plicht om deze droom voort te zetten.

Op een dag komt Joel langs voor een kop koffie en hoewel ze nauwelijks een woord met elkaar wisselen, voelen zowel Joel als Callie zich heel erg tot elkaar aangetrokken. Maar Joel is bang voor de liefde en is vastbesloten om Callie niet dichterbij te laten komen, hetgeen uiteraard niet lukt.  Maar zowel Callie als Joel betalen een hoge prijs voor hun liefde…

Een glimp van jou is een liefdesverhaal dat je nog lang zal heugen. Het is een verhaal dat je niet onberoerd zal laten. De hoofdstukken zijn vrij kort waardoor het boek heel vlot leest. Afwisselend neemt de auteur de lezer mee in de wereld van Callie en Joel.

Wordt Vervolgd

De personages zijn goed uitgewerkt en het is niet moeilijk om je te verplaatsen in één van hen. De liefde die Callie voor Joel voelt is mooi om te zien, maar ook hartverscheurend. Alhoewel het verhaal op bepaalde punten ongeloofwaardig is,  doet het niks af aan dit unieke en meeslepende liefdesverhaal.

Een glimp van jou deed mij sterk denken aan de verhalen van Jojo Moyes. Net als Moyes verstaat Holly Miller de kunst om je met haar verhaal tot diep in je hart te raken. En dan te bedenken dat Een glimp van jou het debuut is van deze auteur. Dat belooft nog veel goeds!


Voor het eerst verschenen op DeLeesclubvanAlles