Een ijsje

Maandag, 31 augustus, 2020

Geschreven door: Sylvia Ommen
Artikel door: Ramona van den Berg

Vrolijk, kleurrijk en leerzaam

[Recensie] Wat ons het eerste opvalt is de leuke kleurrijke cover. In het midden is een uitsnede gemaakt waarin je een ijsje ziet. Om dit ijsje heen zie je allemaal dierenpoten afgebeeld staan. We gaan al meteen van start met het bedenken van welk dier welke poot is. Heerlijk om zo samen al een boek te ontdekken zonder dat we het opengeslagen hebben.

Ieder dier neemt twee pagina’s in beslag met een korte tekst. De ene tekst met een grap, de ander heeft weer een leuke wending waardoor het geen doorsnee tekst met prent is. De dieren geven stuk voor stuk aan waarom zij nu net dat ijsje verdiend hebben. De prenten van de dieren zijn mooi weergegeven. Er zijn passende kleuren gebruikt en de dieren zijn allemaal herkenbaar.

Er zitten dieren bij die we als huisdieren houden en dieren die je rondom je huis kunt zien. Maar er wordt ook gekozen voor dieren die je niet zo snel zult zien. Dit boek is dan zeker ook voor de peuter/kleuter die de wereld aan het ontdekken is een aanrader. De korte zinnetjes zijn voor een kind met een startend AVI niveau makkelijk te lezen. En natuurlijk is het een leuk voorleesboek. Wanneer je het boek gelezen hebt zal je ontdekken welke poot bij welk dier hoort, we hebben enorm genoten van de voorpret maar ook om naderhand de goede twee bij elkaar te zoeken. De tekst is eenvoudig en kort. Soms komt er een leuke grap in voor en dit in combinatie met de prent van het dier zorgt ervoor dat het een vrolijk, leuk verhaal is geworden.

Wij hebben na het lezen van dit boek samen een ijsje gegeten en nog over het boek verteld. Want wie heeft er nu na een verhaal over ijsjes geen zin in zo’n heerlijke verkoeling? Wij geven dit boek 4 sterren, omdat het vrolijk, kleurrijk en leerzaam is.

Boekenkrant

Eerder verschenen op Perfecte Buren