Een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten

Zaterdag, 3 juli, 2021

Geschreven door: Thiago de Moraes, Thiago de Moraes
Artikel door: Joost van Gelder

Graphic novel fans opgelet!

[Recensie] Een graphic novel met een gouden randje. Hiermee doel ik op de prachtige gouden boekomslag die er voor zorgt dat het boek vóór het lezen al roept: “Lees mij!”.

Thiago de Moraes heeft het boek geschreven en geïllustreerd. Dit merk je als je het boek leest, want de illustraties passen perfect bij het verhaal en bevatten ontzettend veel humor en wekken nieuwsgierigheid op. Thiago de Moraes is een Engelse kinderboekenschrijver die al meerdere malen genomineerd is voor diverse kinderboekenprijzen in Engeland.

In Een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten belandt Harry, een slimme jongen op de basisschool, op mysterieuze wijze in het oude Egypte in het jaar 3100 voor christus. Wat Harry hier allemaal tegenkomt en hoe hij het oude Egypte overleefd, lees je in het verhaal.

Het fijne aan het boek vind ik dat het boek een goede opbouw kent. Zo begint het verhaal met veel humor, waardoor je als kind direct geïnteresseerd bent in de rest van het verhaal. Het boek bevat verder talloze interessante weetjes, grappige tips en feiten over het oude Egypte. Een boek met een informatief karakter.

Wordt Vervolgd

Een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten is een perfect geschikt boek voor kinderen die houden van graphic novels met een mooi verhaal. Ook kinderen die van geschiedenisverhalen genieten, zullen dit boek fantastisch vinden.

Het boek is tevens het eerste deel van een nieuwe serie, maar ik ben wel benieuwd wat de naam van het nieuwe boek zal zijn. Na het lezen van het boek is de keuze voor de titel van het boek mij namelijk nog steeds niet helemaal duidelijk. Er is namelijk maar één stuk in het boek waar een mummie in voor komt.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur:

Een gladiator heeft mijn lunchbox gestolen