Een ster voor iedereen

Zaterdag, 5 december, 2020

Geschreven door: Evelien Jagtman
Artikel door: Katelijne van Alem

“Uil gaf de richting aan” 

De auteur en illustrator

[Recensie] Evelien Jagtman studeerde geneeskunde, deed een minor journalistiek, werkte bij een medisch tijdschrift en begon daarna aan een opleiding tot dermatoloog. Maar eigenlijk droomde ze van iets anders. Ze stopte dus met haar studie, volgde lessen aan de kunstacademie en een opleiding grafische vormgeving. Nu is ze illustrator, vormgever en gelukkig.

Verhaal 

Op een avond valt er een ster uit de lucht. Beer weet zeker dat die voor hem bedoeld is. Hij gaat op weg om hem aan zijn vrienden te laten zien. Dan ontdekt hij dat de ster steeds mooier wordt als meer dieren hem bewonderen. Wat kan hij nu het beste doen?
Een stralend prentenboek over vriendschap en delen.

Heaven

Sterren

Ga jij weleens naar de sterren kijken? Samen met je ouders kun je ’s avonds eens naar buiten gaan om alle mooie sterren te bewonderen! Misschien zie je er ook wel eentje vallen en kun je een wens doen!

Vriendschap

De beer wil zijn ster graag laten zien aan zijn vrienden, hij merkt dat de ster dan steeds mooier wordt. Laat jij weleens iets zien aan je vrienden dat van jou is? En vind je het dan fijn om het samen te delen? Wie weet merk jij ook wel dat wanneer je samen met je speelgoed speelt, het nog fijner wordt om ermee te spelen!

Vormgeving  

De titel van het boek is in mooie letters op de kaft gelegd. Zo voel je de letters. Meteen straalt de mooie sfeer je al tegemoet. De illustraties zijn warm en hebben een magie in zich. Het gehele boek laat de nacht goed zien, de blauwe tinten zijn heel erg mooi.

Het verhaal is prima voor te lezen aan jonge kinderen en zou je ook in 2 delen voor kunnen lezen. Het moraal van het verhaal wordt op een speelse manier gebracht, zodat kinderen het fijn kunnen gaan vinden iets te delen en te laten zien. Een aanrader!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles