En hoe komt toch een olifant aan al die kilo's grijs?

Zaterdag, 29 juni, 2019

Geschreven door: Alice Hoogstad
Artikel door: Rita Pontororing

Met opa naar de dierentuin

[Recensie] Polle gaat met opa naar de dierentuin en heeft allerlei bijzondere vragen over de dieren die zij samen zien. Op elke twee bladzijden stelt Polle een vraag over een eigenschap van het dier. Er worden geen pasklare antwoorden gegeven. Door naar de mooie gekleurde illustraties te kijken gemaakt door Alice Hoogstad, kan een kind zelf antwoorden bedenken.

Op elke twee bladzijdes staan kadertjes met kleine tekeningen. Deze sluiten aan op de vraag van die bladzijdes. Zo bijvoorbeeld bij de vraag “Hoe komt een krokodil aan zoveel tanden in zijn bek?” zijn er kleine plaatjes van een tandenborstel, tandpasta, een walrus met grote slagtanden te zien.

Erg leuk is ook dat kenmerken van de dieren uitvergroot worden en dat de illustraties deze ondersteunen. De krokodil met een groot gebit, de kangoeroe met een rugzak op de buik, de pauw met al die ogen in de veren.

Wat eveneens leuk is om te doen: zoeken waar Opa en Polle zijn en wat ze doen.

Pf

Elle van Lieshout en Erik van Os zijn er in geslaagd om een mooi interactief boek te schrijven. Leuk op rijm gezet. De rijmvraag van de ene bladzijde rijmt weer op de volgende. Dat is wel jammer, de rijm gaat enigszins verloren. Immers de aandacht voor de bladzijde van het voorleesmoment kost tijd.

En deze tijd is nodig om elke bladzijde van dit vrolijk uitziend prentenboek te bekijken. Kinderen kunnen er op los fantaseren en  allerlei antwoorden bedenken.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

 

Boeken van deze Auteur:

Mijn oma is een ooievaar

En hoe komt toch een olifant aan al die kilo's grijs?

Kom út dy kraan!!