"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Erfgenaam van vuur

Zaterdag, 14 mei, 2022

Geschreven door: Sarah J. Maas
Artikel door: Demi Stein

Geschiedenis accepteren en toekomst veranderen

[Recensie] Celaena Sardothien is de kampioen van de koning geworden, maar tegen een zeer hoge prijs. Het liefst neemt ze wraak, vanwege het verlies van haar geliefden. Maar hier is geen tijd voor.

Ze start aan een nieuwe reis. Een reis waarbij ze regelmatig geconfronteerd wordt met haar verleden en hoe zij de toekomst zou kunnen veranderen. Ondertussen verzamelen haar vijanden zich aan de horizon. Zal Celaena het verschil kunnen maken?

Een nieuw favoriet personage
Erfgenaam van vuur is het derde deel in de Glazen troon serie van Sarah J. Maas. In de eerste twee delen hebben we een goed beeld kunnen vormen van Celaena en heeft zij onze harten weten te veroveren. In deel drie komt er een stuk diepgang bij kijken en leren we andere personages kennen.

In het begin is het even wennen. Wie zijn deze nieuwe personages en wat is hun toevoeging in het verhaal? Hoe verder je in het verhaal komt, hoe duidelijker dit uiteraard wordt. Wanneer je een idee begint te krijgen wie deze personages zijn, begin je je te beseffen dat ze door Maas op een geweldig mooie manier geïntroduceerd zijn. Rowan is daarbij zeker een nieuwe favoriet. Eenmaal gewend aan de verschillende perspectieven, komt het regelmatig door dat je van een bepaald personage juist alleen maar meer wilt lezen. Dit zorgt ervoor dat je het boek niet graag weglegt.

Het Weer Magazine

Interessante wereld
Evenals in de vorige delen, is de schrijfstijl van Maas er één om bij weg te dromen. De zinnen lopen soepel over in elkaar, het verhaal leest vlot weg maar tegelijkertijd weet Maas een prachtige wereld neer te zetten die je je dan ook goed kan inbeelden. De wereld is ook een hele interessante. Er leven gewone mensen, zoals wij. Maar er leven ook andere soort wezens. Het liefst wil je gelijk alles over deze wereld, mensen en wezens te weten komen, maar de serie bestaat uit maar liefst zeven delen (en een prequel), het zal er dus zijn tijd voor nemen. Dit boek is al wat dikker en de volgende die gaan komen, zullen allemaal steeds iets dikker worden, ook hieraan kan je zien dat Maas je de tijd geeft om aan deze wereld en personages te wennen en er verliefd op te worden.

Sarah J. Maas is een bekend Amerikaans fantasy auteur. Ze is bekend geworden na haar debuutserie, de glazen troon. Inmiddels heeft ze meerdere series uitgebracht en is bijna onmisbaar op de boekenplank van een fantasy liefhebber.

Power-woman Celaena
Celaena is in dit deel zeker geen klein meisje meer. Ze maakt een enorme ontwikkeling door en komt over als een stoere dame. Ze vecht met al haar kracht voor hetgeen waar zij in geloofd en komt tegelijkertijd over als een hele lieve meid. Het hoofdpersonage wordt goed neergezet en zorgt ervoor dat de lezer een band voelt met haar, wat er weer voor zorgt dat het geheel meeslepend is. Celaena is een personage waarbij je je goed kan inleven, juist door de diepgang die er gegeven wordt. Hetgeen wat ze heeft meegemaakt is niet het aller vrolijkste, waardoor je algauw met haar meeleeft.

Het hoofdpersonage is er dus zeker één die je weet te raken en weet mee te sleuren in dit spannende verhaal. Komt ze over als een dame die alles kan? Nee! Maas weet Celaena als realistisch neer te zetten, doordat ze ook genoeg dingen heeft die ze (nog) niet kan.

Erfgenaam van vuur is het derde deel in de spannende fantasy serie: De glazen troon. Het bevat een goede dosis drama, spanning en mysterie en is door de prettige schrijfstijl en het interessante verhaal een genot om te lezen.

Voor het eerst verschenen op Meerboekenblog2

Boeken van deze Auteur:

Crescent City 2 - Huis van lucht & adem

Glazen troon 3 - Erfgenaam van vuur

Glazen troon 6 - Toren van de dageraad

Glazen troon 7 - Koninkrijk van as