Fabeldieren en waar ze te vinden

Zaterdag, 15 december, 2018

Geschreven door: J.K. Rowling
Artikel door: Sanne Wortman

Een schoolboek van de beroemde Harry Potter

[Recensie] De Harry Potter-serie speelt zich grotendeels af op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Harry woont hier lessen bij, doet huiswerk en nog veel meer. Af en toe worden er boeken genoemd die Harry gebruikt voor zijn lessen. Fabeldieren en Waar ze te vinden is daar een van.

J.K. Rowling maakte dit boek voor het goede doel Comic Relief. Het is vormgegeven als schoolboek van Harry (inclusief zijn geklieder in de kantlijn, in sommige versies) en heeft dus geen eigen verhaallijn. Inmiddels is er wel een filmserie gebaseerd op dit kleine boekje dat de avonturen volgt van de auteur van het boek: Newt Scamander.

Het boek bevat beschrijvingen van verschillende fabeldieren waarvan je de meeste al kunt kennen uit de Harry Potter serie. In de nieuwere versies van het boek zijn een aantal dieren toegevoegd die in de films over Newt Scamander voorkwamen maar die we nog niet kenden van Harry Potter.

Het is een leuk boekje om te lezen. Je komt meer te weten over de magische wereld en dat is natuurlijk altijd fijn. Daarbij zitten er een aantal heerlijke grapjes in, die ik in ieder geval erg kon waarderen. Met de aantekeningen van Harry, Ron en Hermelien zie je het verhaal een beetje terug en leer je de karakters nog wat beter kennen.

Boekenkrant

Voor de keiharde Potter-fans is dit zeker een leuk boekje om in de kast te hebben staan.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur: