'Fallen Crest 1, val voor jou’

Woensdag, 25 augustus, 2021

Geschreven door: Tijan
Artikel door: Perfecte Buren

Toen ik de flaptekst las van deze young adult wist ik dat ik deze graag wilde lezen. Ze refereren ook naar de After- en De Royals-serie en deze heb ik ook verslonden. Dus de verwachtingen voor dit boek waren hoog.

We lezen dit verhaal vanuit Sam. Op een dag verandert haar hele leven. Wanneer ze thuis komt, vindt ze haar moeder te midden van allemaal dozen. Haar vader heeft hun eruit gezet. De moeder van Sam trekt samen met haar in bij haar nieuwe liefde, James Kade. Deze woont samen met zijn twee zoons Mason en Logan in een enorme villa. Sam moet mee maar dit gaat alles behalve van harte. De gebroeders Kade zijn berucht in Fallen Crest. Ze zijn niet alleen ongelooflijk sexy ze zijn ook nog eens bad news, want waar deze twee zijn gebeurt er altijd wel wat. Iedereen wil met hen uit, maar Sam is totaal niet onder de indruk. Toch?

Ik heb enorm genoten van Sam. Zij is een echte puber met alles wat daarbij komt kijken. Van het met de deuren slaan tot aan de driftbuien toe. Wat een onstuimig type zeg. Maar door dit personage is er in het verhaal wel continu wat te beleven.
Maar laten we de broertjes Kade niet vergeten. Waar zij komen daar is altijd wel wat aan de hand. Zoals ze door de auteur beschreven worden, staat je leven even stil wanneer deze twee-eenheid binnenkomt in een ruimte. Ze weten altijd wel hun aandacht te krijgen. Ieder meisje zou zo reageren, want als je met een Kade bent ben je populair.

Er gebeuren ook wel schokkende dingen in dit verhaal. Die ik niet kan beschrijven want dan spoiler ik. Maar ik heb toch wel een paar keer met mijn oren geklapperd hoor. Als ik zoiets zou doen, kwam ik het huis niet meer in! Op echte conversaties tussen Sam en de broers moet je als lezer toch wel even geduld hebben. Deze komen pas halverwege het boek langzaam op gang. Dit vond ik wel jammer. Want kun je echt iemand zo blijven negeren wanneer je met elkaar in een huis woont?

Trouw

Dit was mijn eerste kennismaking met Tijan. Ik heb enorm genoten van dit eerste deel en ben dan ook erg benieuwd naar de delen die nog komen gaan. De beeldende schrijfstijl vond ik erg prettig. De personages die er toe doen, worden mooi uitgewerkt. Ik ben zeker fan.

Ik geef dit boek 3,5 ster. Ik vond het jammer dat de conversaties tussen de broers en Sam zo laat pas op gang kwamen. Dit is voor mij dan ook het enige minpuntje. Ik kijk uit naar deel 2!

Ramona

Eerder verschenen op Perfecte Buren.