Feasts

Zaterdag, 23 december, 2017

Geschreven door: Sabrina Ghayour
Artikel door: Maaike

Feestelijke koken uit het Midden-Oosten

[Recensie] Een feestkookboek in deze feestelijke maand december is natuurlijk altijd welkom! Nu hebben we er één in onze handen die niet van Halloween via Sinterklaas naar Kerst gaat. Feasts van Sabrina Ghayour viert de dagelijkse feesten, familiebijeenkomsten en festijnen. Je wordt in dit kookboek meegenomen naar de smaken, geuren en kleuren van het Midden-Oosten en alle feestelijke maaltijden die daarbij horen.

Sabrina Ghayour staat inmiddels bekend als de golden girl van de Perzische keuken. Feasts is reeds haar derde kookboek over de keuken uit het Midden-Oosten. Haar vorige kookboeken werden wereldwijd een succes.
De Brits-Iraanse auteur is naast kookboekenschrijfster ook regelmatig te zien in kookprogramma’s op de Britse televisie, kookt op foodfestivals en in pop up-restaurants en doceert aan kookscholen.

In de kookboeken staat de keuken van Ghayour garant voor mooie gerechten met een rijke smaak. Omdat de smaak voorop staat, hoeven de recepten niet per se uitgebreid en moeilijk te zijn. Ook in een feestboek waarin je wellicht alleen ingewikkelde recepten verwacht, is dit principe vastgehouden. Eenvoudige recepten die uitstekend te bereiden zijn. Ook op doordeweekse avonden. Ook van deze avonden mag je dus ook een feestje maken!
Natuurlijk staan er ook enkele recepten in die meer tijd vergen. Deze zijn voor de weekenden, voor wanneer je echt uit wilt pakken.

Elk recept is er één om te maken. De foto’s zetten al je zintuigen aan het werk met als gevolg dat je direct de keuken in wilt om je trek te stillen. Het ziet er allemaal even goddelijk uit. De recepten zijn duidelijk beschreven en zijn uitstekend te volgen. En wanneer er een ingrediënt in de lijst staat waar je niet makkelijk aan kunt komen dan vervang je het door iets anders lekkers. Nog zo’n principe van Ghayour.

C2W

Het boek is dus niet ingedeeld naar kalenderfeesten, maar naar soorten maaltijden waarmee je familie en vrienden wilt verrassen. Denk aan weekendfeesten, snelle festijnen en lichte of vegetarische partijen. Er worden menusuggesties gegeven, maar daarbij staat vermeld dat je je vooral vrij moet voelen om eigen combinaties te maken uit dit boek.

Wat denk je van een menu met pittige savooiekool met knoflook (echt goddelijk en super eenvoudig), jumbogarnalen en een mooie gegrilde bloemkool druipend in de harissa-honingsaus. Met als dessert een vijgen-rozentompouce.
Of een feestje dat start met een mojito van muntthee. Dan de tafel gevuld met een platgeslagen kip, een lamsstoofschotel en een keuze uit de vele mooie groentegerechten. Om af te sluiten met een bananen-koffiecake met stukjes chocolade  en gezouten karamel-pindakaastopping.

Eerder verschenen op Kookboekennieuws 


Laat hier je reactie achter:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.

Boeken van deze Auteur:

Simply

Auteur:
Sabrina Ghayour
Categorie(ën):
Kookboeken

Bazaar

Auteur:
Sabrina Ghayour
Categorie(ën):
Kookboeken

Sirocco

Feasts

Auteur:
Sabrina Ghayour
Categorie(ën):
Kookboeken

Feasts