"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Flirten met de baas

Donderdag, 5 april, 2018

Geschreven door: Natasha Madison
Artikel door: Claudia van Koolwijk

Een paar uur genoten tijdens het lezen

Eén blik, één aanraking. Eén nacht.
Als we de regels breken, zal ons leven nooit meer hetzelfde zijn.
Dus het is een goede zaak, dat regels werden gemaakt om te verbreken.

[Recensie] We zijn weer een uitgeverij rijker en bij een nieuwe uitgever horen natuurlijk ook weer nieuwe boeken. Flirten met de Baas is het eerste boek dat wordt uitgegeven en de lat wordt hiermee meteen hoog gelegd.

Het boek wordt bestempeld als een new adult en dit valt ook wel te merken aan de, met regelmaat terugkomende, seksscènes. Toch is dit niet de hoofdmoot van het verhaal. De hoofpersonages in het boek zijn Lauren en Austin, beiden al wat ouder dan de personages die meestal gebruikt worden in dit genre, maar dit geeft het boek wel weer iets unieks. De personages zelfs zijn stuk voor stuk geweldig beschreven. Je leert echt alle karakters kennen inclusief die van nevenpersonages en dit zorgt voor de nodige humor in het boek. Doordat ik niet te veel informatie prijs wil geven, ga ik hier niet te diep op in, maar de tranen liepen mij regelmatig over de wangen van het lachen. Als je denkt dat je alle humor van Madison wel hebt gezien, blijkt uit een volgende scène dat er nog wel een schepje bovenop kan zonder dat het flauw wordt.

Als ik dan toch een puntje van kritiek moet geven dan is het dat het soms vervelend was dat je twee keer dezelfde passage achter elkaar las, maar dan door het oog van de ander. Bij sommige stukken paste dit heel erg goed, maar af en toe was het overbodig en zou het verhaal prettiger lopen wanneer dit weggelaten was.

Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Toch heb ik overwegend genoten van dit verhaal en toen het ten einde was, heb ik ook meteen gekeken of er meer boeken in deze reeks waren. Gelukkig ontdekte ik dat er al een vervolg bestaat en dat Madison daarnaast nog meer boeken heeft geschreven. Hopelijk worden deze boeken ook nog in het Nederlands uitgebracht door SVM Publishing. Dit boek krijgt van mij in ieder geval 4 sterren, want ik heb echt een paar uur genoten tijdens het lezen.

Eerder verschenen op Perfecte Buren

Boeken van deze Auteur:

Dit is 1 - Waanzin

Flirten met de baas