'Formidabele Fabels’

Maandag, 22 juni, 2020

Geschreven door: Elli Woollard
Artikel door: Perfecte Buren

Allereerst moet ons van het hart dat we alleen al genoten van het boek uit de verpakking halen. Wat een mooi prent op de voorkant. Je haalt er zoveel details uit. En iedere keer wanneer we het boek zagen staan op de kast waren we weer helemaal in de ban van de mooie cover.

In het begin van dit boek word je uitgelegd hoe fabels ontstaan en ook worden ze uitgelegd. Mooi om hier mee te beginnen en op deze manier de lezer duidelijk te maken van het hoe en waarom.

Het boek is verdeeld in acht hoofdstukken. Elk hoofdstuk vertelt in het kort een fabel. Wederom heel leuk neergezet door de illustraties van Marta Altés. Deze fabels zitten verpakt in een leuk verhaal over dieren. Echt een aanrader voor kinderen omdat je het op deze manier veel beter kunt visualiseren.

Onze favoriet is het verhaal ‘de stadsmuis en de veldmuis’. Het verschil tussen arm en rijk zijn komt hierin naar voren. De manier zoals het neergezet is zorgt ervoor dat we de muisjes in ons hart gesloten hebben.

Ons Amsterdam

De verhalen zijn op rijm neergezet waardoor je het makkelijk leest. En als je het samen met je kind leest kun je elkaar leuk aanvullen. Wij maken er op deze manier altijd een soort ‘feestje’ van. En hierdoor kun je spelenderwijs de woordenschat van je kind ook uitbreiden. Sommige verhalen spelen hier ook op in. Je leest dan een stuk van de tekst en het rijmende woord staat dan pas op de volgende pagina. Heel leuk om het zo samen te raden.

De mooie prenten en de korte teksten zorgen ervoor dat het verhaal ook al boeiend is voor de kleuter. De beginnende lezer kan samen met een volwassenen een verhaal lezen en de gevorderde lezer kan het makkelijk alleen af. Voor de gevorderde lezer is het zeker geen kinderachtig boek, de prenten zijn op een dusdanige manier neergezet dat ze niet kinderlijk overkomen.

Wij geven dit boek 5 sterren omdat het een vrolijk, gekleurd prentenboek is voor zowel jong als oud. De fabels zijn mooi neergezet en kom op, alleen die cover al!

Ramona

Eerder verschenen op Perfecte Buren.

Boeken van deze Auteur: