Friet Flamingo

Zaterdag, 17 juli, 2021

Geschreven door: Sam Loman
Artikel door: Denise de Groot

Wat een rare snuiters!

[Recensie] Ik merk dat ik de afgelopen maanden steeds meer kinderboeken met versjes erin tegenkom. Ik weet niet of het toeval is, of dat gedichten daadwerkelijk steeds populairder worden, maar ik vind het een goed teken. Er zijn veel manieren om kinderen te motiveren om te lezen en het is belangrijk dat ze met verschillende soorten teksten in aanmerking komen.

Friet Flamingo is een grappige naam en dat zet wel meteen de toon van dit boek. Dit boek bevat verschillende versjes over rare snuiters. Elk versje gaat over een ander fantasiedier. Als kind vond ik het superleuk om een eigen dier te ontwerpen en ik denk dat kinderen dat nu ook nog geweldig vinden.

Het leuke aan dit boek vind ik dat de versjes heel divers zijn. Sommige zijn wat langer, sommige wat korter. Toch hebben ze èèn ding met elkaar gemeen: ze zijn hilarisch. Zo is er een versje over “de hysterisch hollande Waarheenmoe”, leer je de Blotebillenaap kennen en lees je over de Lanterpanter. Omdat het fantasiedieren zijn heeft de auteur Sam Loman de dieren zo gek mogelijk gemaakt. Sam Loman heeft aan de Willem de Kooning Academie gestudeerd. Naast dat ze dit boek zelf geschreven heeft, is ze ook de illustrator van dit boek. Dat vind ik erg knap, omdat dit boek ook mooi voor het oog is. De illustraties zijn heel kleurrijk en passen goed bij de versjes. Omdat Sam Loman zowel geschreven als geïllustreerd sluit alles naadloos op elkaar aan.

Aan het einde van het boek heb je de mogelijkheid om je eigen fantasiedier te ontwerpen. Dit is een kleine maar leuke toevoeging. Hierdoor merk je wel dat dit boek gericht is op kinderen. Voor de hele jonge kinderen is dit boek leuk om voor te lezen, maar als je kind al wat ouder is kan hij het ook prima zelf lezen.

Yoga Magazine

Kortom, Friet Flamingo is echt een aanwinst voor je boekenkast. Naast dat het mooi staat kun je er samen met je kind veel plezier aan beleven.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur:

Friet flamingo

Hieper-de-Pipo

Liefbeestje gaat naar school