Fusion 2 - Dicht bij jou

Donderdag, 5 december, 2019

Geschreven door: Kristen Proby
Artikel door: Claudia van Koolwijk

De nodige uurtjes vermaak opgeleverd

[Recensie] Dicht bij jou is het tweede deel in de Fusion reeks, waarin we inzicht krijgen in de levens van vijf vriendinnen die samen het succesvolle restaurant Seduction runnen. In ieder deel staat een van de meiden centraal en in dit boek is dat Cami.

Al zolang Cami het zich kan herinneren is ze verliefd op haar oude buurjongen Landon. Hij sloot zich echter aan bij de marine om als gevechtspiloot te gaan werken en Cami is ondertussen ook verder gegaan met haar leven. Wanneer Landon na twaalf jaar echter weer voor haar neus staat worden de gevoelens weer aangewakkerd.

Het eerste deel eindigde met een schokkend telefoontje waarna je als lezer in spanning werd gehouden totdat deel 2 zou verschijnen. Toen het eindelijk zover was kon ik dan ook niet wachten om dit boek te lezen. De schrijfstijl van Kristen Proby is ook in dit boek weer erg prettig. Ze schrijft het verhaal zo op dat je de personages erg goed leert kennen, maar ik vond het geen enkel moment langdradig worden.

Het verhaal zelf is wellicht ietwat voorspelbaar, zeker als je al heel veel boeken in dit genre gelezen hebt, maar toch is het leuk om bij ieder deel een van de meiden beter te leren kennen. Wat dit verhaal anders maakt dan andere verhalen is dat alles zich in en om een restaurant afspeelt, waardoor de setting toch anders is dan wanneer de personages zich op de campus van een universiteit bevinden.

Nederlandse Natuurkundige Vereniging

In mijn recensie van deel 1 vertelde ik al dat ik het heel erg leuk vond dat achterin het boek de recepten stonden van gerechten die in het verhaal genoemd worden. Toen ik dit boek in handen had, bladerde ik ook als eerste naar achteren toe om te kijken of hier ook recepten in stonden. Gelukkig was dit het geval en hopelijk blijft dit zo in de rest van de delen. Ik vind het een erg leuke toevoeging. Wel was het jammer dat dit keer de gerechten niet specifiek in het verhaal werden genoemd. Zelf zou ik dit wel gedaan hebben tijdens het schrijven van het verhaal, zodat je een extra dimensie krijgt. Nu is het leuk dat er recepten in staan, maar speelt het verder geen rol.

Ook dit deel wordt afgesloten met een kleine inleiding richting het volgende boek. Hierdoor blijft Kristen Proby de aandacht van de lezers vasthouden en wil je snel verder lezen in deel 3. Dicht bij jou heeft mij in ieder geval weer de nodige uurtjes vermaak geleverd en ondanks dat het verhaal misschien wat voorspelbaar is, geef ik het boek toch 3 sterren.

Eerder verschenen op Perfecte Buren

Boeken van deze Auteur:

Fusion 3 - Je laat me blozen