Geheim op zee

Zaterdag, 26 juni, 2021

Geschreven door: Henk Hardeman, Mariëlla van de Beek
Artikel door: Boy Wilhelm

Zeger, een scheepsjongen uit 1595

[Recensie] Het zal je maar gebeuren: je hebt een droom die je wilt verwezenlijken maar jouw situatie zorgt ervoor dat deze droom eigenlijk niet uit kan komen… Dit gebeurt ook in Geheim op zee.

Zeger wil graag meevaren op Amsterdam een 16e-eeuws schip maar hij staat voor een dilemma. Laat hij zijn tweelingzus achter in het weeshuis waar ze samen zijn opgegroeid, of neemt hij haar mee? Hij vaart tenslotte helemaal mee naar Oost-Indië.

Henk Hardeman schrijft in dit boek tot in detail over een koopvaardijschip in de tijd van Ontdekkers en Hervormers. Ideaal om uit voor te lezen, over te vertellen en verder onderzoek te doen naar deze tijd.

De tekeningen, gemaakt door Mariëlla van de Beek, hebben wel iets weg van de oude meesters en ondersteunen het verhaal op een duidelijke en zinvolle manier door bij ieder hoofdstuk een passage weer te geven.

Wandelmagazine

Voor de jonge lezer die houdt van geschiedenis, spannende verhalen of beide is dit een echte aanrader. Goed te gebruiken voor werkstukken of boekbesprekingen en een mooie aanvulling op de serie Duik in de tijd… van Zwijsen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur: