'Gevaarlijke date'

Donderdag, 25 juli, 2019

Geschreven door: Jessica Knoll
Artikel door: Perfecte Buren

Gevaarlijke date wordt bestempeld als een roman, maar bevat ook de nodige spannende momenten. Zeker wanneer hoofdpersonage Tirza undercover gaat om een serieverkrachter te ontmaskeren. Tirza is werkzaam bij de zedenpolitie en aangezien ze vrijgezel is blijkt zij de juiste persoon te zijn voor deze undercoveroperatie. De dader zoekt zijn slachtoffers uit via de datingsite Matchmadeinheaven dus er zal voor Tirza niks anders op zitten dan een profiel aanmaken en daten.

Toen ik begon met het lezen van dit verhaal, moest ik er wel even inkomen. Dit kwam vooral door de korte hoofdstukken waarbij je telkens op een andere plaats en tijd was. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat het een verhaal ging worden waarbij de schrijfster van de hak op de tak springt. Nadat ik eenmaal gewend was aan de schrijfstijl vloog ik echter door het verhaal heen. Bijkomend voordeel was ook dat de snelle afwisseling tussen scènes ook minder werd waardoor je als lezer ook beter in het verhaal werd gezogen.

De personages die aan bod komen worden zodanig belicht dat je voldoende over ze te weten komt. Ook de verschillende mannen waarmee Tirza een blinddate heeft, worden erg goed neergezet. Je maakt samen met Tirza kennis met allerlei types, waardoor het daten heel realistisch overkomt.

Gevaarlijke date valt zeker in het genre feelgood-roman, maar dan met een ietwat mysterieus tintje. Ook wordt het verhaal vergezeld door de nodige humor. Hierdoor is het een boek dat wellicht een groot publiek kan bekoren. De schrijfstijl is vrij simpel gehouden waardoor het echt een boek is om lekker op een luie zondagmiddag te lezen.
Ondanks dat ik nog nooit eerder wat van Krista van der Hulst heb gelezen, blijkt dit toch alweer haar derde boek te zijn. Na het lezen van dit verhaal ben ik dan ook ontzettend benieuwd naar de andere twee boeken en deze wil ik dan ook zeker nog lezen. Dit boek beoordeel ik dan ook met 3 sterren.

Boekenkrant

Claudia

Eerder verschenen op Perfecte Buren.


Laat hier je reactie achter:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.