Hé beestjes! In de tuin

Zaterdag, 30 april, 2022

Geschreven door: Erik van Os
Elle van Lieshout
Marieke ten Berge
Artikel door: Katelijne van Alem

“Ik zie je vliegen, vliegevlieg je naar de zon?”

[Recensie] Allemaal mooie versjes over zeven verschillende beestjes. Deze beestjes zul je in je eigen tuin zien, waardoor je dreumes van dichtbij de avontuurtjes mee kan beleven! Een prachtig prentenboekje van dik stevig karton, met ronde hoeken geschikt voor kleine kinderhandjes en dat je kennis laat maken met de schitterende natuur om ons heen.

Serie
Dit mooie boekje met fijne kinderversjes is het eerste deel in een nieuwe serie over zeven verschillende beestjes die in ieders tuin te vinden zijn. Mooi om te kunnen sparen!

De illustraties van Marieke ten Berge vind ik altijd al ontzettend mooi, ook haar kaarten en posters zijn een aanrader. In dit boek laat ze opnieuw speelse, frisse en stijlvolle illustraties zien. Ze sluiten perfect aan bij de moderne versjes, die op hun beurt geweldig zijn om voor te lezen.

Door de dag heen
De versjes zijn heerlijk om door de dag heen voor te lezen. Aan de ontbijttafel, op de bank, maar ook buiten in de tuin tussen de beestjes die beschreven worden in het boek. Er zitten kleine grapjes in de versjes zoals deze:

TijdvoorTijdschriften

“hé kriebelkrabbelbeestje, waar kruip je heen?
Kruip jij zomaar in mijn broek?
Ga je bij mijn billen op bezoek?”

De klanken zijn mooi, met woorden als ‘glibberige, slibberige slak’ of ‘de vlinder wiegewiegt’.
Het geheel leest fijn voor en zal dreumesen bekend maken met de fijne wereld van boeken en lezen!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles