Heel me

Zaterdag, 23 mei, 2020

Geschreven door: Tahereh Mafi
Artikel door: Joost Zuijderduijn

De wereld eindigt niet bij Sector 45

[Recensie] Juliette heeft Sector 45 overgenomen en is de opperbevelhebber. Warner staat aan haar zijde en helpt haar, maar de overwinning op Sector 45 brengt veel gevolgen met zich mee. Kan Juliette wel omgaan met al deze nieuwe verantwoordelijkheden. Ze wordt in de gaten gehouden door andere wereldleiders, waardoor ze haarzelf en haar bondgenoten in gevaar brengt. Juliette leert alleen meer over haar oorsprong en geheimen die voor haar verborgen zijn gehouden, die de wereld in een heel ander daglicht kunnen brengen…

Let op: in deze recensie kunnen er spoilers zitten voor de eerste drie delen in deze serie. Het is daarom aan te raden om deze recensie te lezen nadat je Vertrouw me hebt gelezen. Deze recensie geeft geen spoilers voor Heel me.

De Touching Juliette-serie is een prachtige serie waarin Juliette van een zwak en breekbaar meisje, verandert in een sterke vrouw die de hele wereld aankan. Na het lezen van Vertrouw me wist ik niet meer wat ik moest doen met mijn leven, maar Tahereh Mafi bracht groot nieuws: ze zou meer boeken gaan schrijven over Juliette. Ik was meteen razend enthousiast en kon niet wachten om erin te beginnen. Kon Heel me mijn verwachtingen waarmaken?

Heel me speelt zich een korte tijd af na Vertrouw me. Juliette is nu opperbevelhebber, maar merkt dat dit een grote taak is waardoor ze haast geen rust heeft. In het begin moest ik me opeens vaak ergeren aan Juliette. Opperbevelhebber is niet niks, wat had ze anders verwacht? Ook Warner is erg nukkig en hun momenten samen vond ik ook wat storend, aangezien ze hun prioriteiten vaak niet op orde hebben. Daarbij is dit boek wel wat korter dan je denkt, aangezien er tussen hoofdstukken wat witte pagina’s zitten. Normaal zijn Mafi’s boeken wel wat dikker, dus ik was bang dat Mafi dit verhaal niet zo grotesk wist te maken. Een slechte start dus, maar uiteindelijk wist ik mijn liefde voor deze serie weer helemaal te vinden. Mafi’s schrijfstijl is zo bijzonder en halverwege het boek kwam ik weer in aanraking met haar magische zinnen die alleen zij kan schrijven. De personages weten uiteindelijk goed tot leven te komen en na elk hoofdstuk was ik steeds meer nieuwsgieriger geworden naar het eind. Ook wordt de wereld meer uitgebouwd, wat ik erg fijn vond om te zien. De wereld eindigt niet bij Sector 45, dit is pas het begin!

TijdvoorTijdschriften

Je leest nu vanuit het perspectief van zowel Warner als Juliette, wat heel goed uitpakt. Warners gedachtegang maakte mij heel nieuwsgierig naar bepaalde onthullingen, waardoor ik dit boek haast niet weg kon leggen. De onthullingen zal ik niet verklappen, maar ze waren heel schokkend. Ik ben heel benieuwd of Mafi al tijdens haar eerste drie boeken al deze informatie al wist, want door deze onthullingen ga je sommige personages op een hele andere manier bekijken. Adam komt alleen weinig in dit boek voor, maar Kenji komt wel goed aan bod. Kenji is echt een geweldige gozer en zijn inbreng in het verhaal vond ik een mooie toevoeging. Ook leer je wat nieuwe personages kennen, die zeker een indruk op je zullen achterlaten.

Het hele verhaal las als een trein, maar dat einde had echt niemand kunnen zien aankomen. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek, deze climax overtreft haast elk boek! Wat doet Tahereh Mafi al haar lezers nu weer aan? Deze cliffhanger is zo denderend. Heel me had dan een slechte start, maar Tahereh Mafi is weer helemaal terug!

Voor het eerst verschenen op Nerdygeekyfanboy

Heel me